ΔΩΡΕΑΝ φάρμακα σε ανασφάλιστους: Διευκρινίσεις ΕΟΠΥΥ

eopy

Διευκρινίσεις όσον αφορά στην περίθαλψη δικαιούχων του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016, δίνει ο ΕΟΠΥΥ, που γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

  • Οι δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016 για τους οποίους ισχύει η παροχή της μηδενικής συμμετοχής στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής (πρώην κάτοχοι βιβλιαρίου Οικονομικά Αδύναμου AdTech Ad ή Ανασφάλιστου, Ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων) θα προμηθεύονται τα νευρολογικά και ψυχιατρικά φάρμακα τους από φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων.
  • Οι υπόλοιποι δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016 θα προμηθεύονται τα συγκεκριμένα φάρμακα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.
  • Η προμήθεια των φαρμάκων υψηλού κόστους θα γίνεται για τους ανασφάλιστους με τον ίδιο τρόπο όπως για τους ασφαλισμένους, σύμφωνα με το άρθρο 33 του νόμου 4368/2016, δηλαδή από τα νοσοκομεία και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Νέο βίντεο στο TikTok για την επιστολική ψήφο

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες Με νέο …