Τραπεζικές Προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ

trapezes-synallages1_b2

Χωρίς τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα μπορεί πλέον να προχωρά ευέλικτα σε προσλήψεις η Τράπεζα Αττικής. Όπως αποκαλύπτει η «Ημερησία» σε ρύθμιση, η οποία περιλαμβάνεται στοάρθρο 142 του υπό δημόσια διαβούλευση σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, ορίζεται ρητά ότι ο χρηματοπιστωτικός όμιλος με την επωνυμία «Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία» δεν εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου Πεπονή (Ν2190/19944), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, αίρεται μια «στρέβλωση», που είχε δημιουργηθεί λόγω νομικών ερμηνειών, και οδηγούσε στο να είναι η Attica Bank, η μόνη ιδιωτική τράπεζα η οποία κατ ́ εξαίρεση υπάγεται στις διατάξεις του νόμου Πεπονή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προτείνοντες τη ρύθμιση αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί συνεχισθεί, καθώς δημιουργεί ανισότητες και συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ πιστωτικών ιδρυμάτων. Μάλιστα σημειώνουν ότι δυσχεραίνονται οι διαδικασίες στελέχωσης της τράπεζας, με εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο, όπως αναφέρουν, στην τρέχουσα δημοσιονομική - οικονομική συγκυρία συνιστά σημαντικό παράγοντα για την απρόσκοπτη συνέχιση της ορθολογικής λειτουργίας της.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …