Υπογραφή σύμβασης εργασίας

simbash ergasias

Το Διοικητικό συμβούλιο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης συνεδρίασής του, έκανε όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Πατρέων, ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) που αφορά στην υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το σύνολο των μισθολογικών και άλλων εργασιακών ζητημάτων των ηθοποιών που θα εργαστούν στις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Ανδρέας Τερζής ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα συζητάμε την πρόταση του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) που αφορά την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) για το σύνολο των μισθολογικών και άλλων εργασιακών ζητημάτων των ηθοποιών που θα εργαστούν στις παραγωγές του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας. Εισηγούμαστε θετικά στο Δ.Σ. και αυτό εκπορεύεται από την αντίληψή μας για τους εργαζόμενους.

Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά, στους μισθούς και τις συντάξεις, στα δικαιώματα στην υγεία, στην παιδεία. Η σημερινή, όπως και η προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις, αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, τους ανέργους με βασικό κριτήριο την εξασφάλιση της επιχειρηματικής δράσης και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους θυσιάζονται διαχρονικά στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έτσι έχουμε μπροστά μας νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων, με επίκεντρο τα εργασιακά που αφορά την κατάργηση των Σ.Σ.Ε, την απελευθέρωση των απολύσεων.

Την ίδια ώρα είναι συνεχιζόμενα τα φορολογικά μέτρα, που έχουν κάνει την καθημερινότητα της λαϊκής οικογένειας κόλαση, Αυτή η πολιτική είναι άδικη και  αντιλαϊκή και δεν γίνεται αποδεκτή από την σημερινή Δημοτική Αρχή. Αξιοποιούμε ότι δυνατότητες υπάρχουν στο ασφυκτικό αντιλαϊκό πλαίσιο του Καλλικράτη, ώστε να στηρίζουμε τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Παραδείγματα στη κατεύθυνση αυτή υπάρχουν πολλά, όπως η πρόσφατη απόφαση του Δ/Σ του Δήμου για τις σχολικές καθαρίστριες, η διεκδίκηση των δώρων στους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΠ, η ανανέωση των συμβάσεων για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς κ.α.

Διεκδικούμε προσλήψεις στις Υπηρεσίες του Δήμου με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και με πλήρη εργασιακά & ασφαλιστικά δικαιώματα. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα 2μηνα, 5μηνα, 8μηνα σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη απαγόρευση προσλήψεων, είναι πολιτικές επιλογές που επιβάλλονται  από την Ε.Ε. και υλοποιούνται από την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση όπως και τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Στόχος η συρρίκνωση, η υποβάθμιση ακόμα και το κλείσιμο υπηρεσιών  του Δήμου και η παράδοσή τους σε μεγαλο-επιχειρηματικούς ομίλους. Πρόκειται για υπηρεσίες που κυρίως αφορούν και καλύπτουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας όπως είναι οι παιδικοί σταθμοί, τα σχολεία, οι πολιτιστικές και αθλητικές υπηρεσίες.

Σ’ αυτές τις συνθήκες το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας αποτελεί τη φιλόξενη «στέγη» του επαγγελματία Ηθοποιού και αυτόν πρέπει να αναδείξει και να προστατεύσει, ειδικά τώρα, την εποχή δηλαδή που οι ηθοποιοί δουλεύουν με ατομικές συμβάσεις με ωρομίσθια αντιμισθία της τάξης ακόμα και των 3 ευρώ.

Γνωρίζουμε ότι αυτό θα “επιβαρύνει” τα οικονομικά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, με βάσει το γεγονός ότι το 93% της χρηματοδότησής του καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του Δήμου και κυρίως από τη δημοτική φορολογία. Θα το αντιμετωπίσουμε με τις αναγκαίες αναπροσαρμογές στο επίπεδο των φετινών παραγωγών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., αλλά κυρίως επιμένοντας στη διεκδίκηση για χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, που να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του Δήμου».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …