Eργασία υπό συνθήκες εξαθλίωσης-Καταγγελία

katharistria.660

Τις δυσκολίες και τις αδικίες που βιώνουν συνάδελφοί τους στους υπόλοιπους Δήμους της χώρας κατακρίνουν τα μέλη του συλλόγου Καθαριστών-καθαριστριών Σχολικών συγκροτημάτων Αχαίας, που εγκαίρως έπιασαν δουλειά, όταν σε άλλους δήμους, αντιμετωπίζονται με κατάφωρη αδικία, όπως τονίζουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν:
«Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε για φέτος ευτυχώς από την 1η Σεπτεμβρίου και αναλάβαμε την καθαριότητα των δημόσιων σχολείων της χώρας μας. Στο Δήμο Πατρέων και με πραγματικό ενδιαφέρον από τις σχολικές επιτροπές προσλήφθηκαν στα σχολεία οι ήδη υπάρχουσες συμβασιούχες καθαρίστριες.
Δεν συνέβη όμως το ίδιο σε μερικούς δήμους της χώρας. Ο Δήμος Άρτας, ο Δήμος Κιάτου και Άμφισσας προτίμησαν να μειώσουν αίθουσες από τις ήδη υπάρχουσες συναδέλφισσες και να προσλάβουν και άλλες, έτσι ώστε να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας στους Δήμους τους. Δηλαδή, οι καθαρίστριες που χρόνια τώρα αμείβονταν με 200 ευρώ το μήνα και στην καλύτερη των περιπτώσεων 300 ευρώ, τώρα ποιος ξέρει πόσο χαμηλότερα θα αμείβονται.
Μήπως είναι αυτό το «ευχαριστώ» των εκάστοτε αιρετών στο έργο που προσφέρουμε; Ενώ καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες όπως οι ΙΔΑΧ εργαζόμενοι, έχουμε αποδεχθεί αυτήν την υποτυπώδη αμοιβή η οποία καλύπτει μικρό μέρος της εργασίας που προσφέρουμε χωρίς άλλα δικαιώματα. Ντροπή και Αίσχος!!!!
Περιμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει ένα τέλος σε αυτή την εκδούλευση των εκάστοτε αιρετών και να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των συμβασιούχων εργαζομένων!!!»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πιερρακάκης: Κάποιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν την εσωτερική τους δυσπιστία

Αφού εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει για την …