ΔΕΗ: Αυτά δεν γίνονται...συνδικαλιστές μειώνουν μισθούς και απολύουν εργαζομένους;

dehenaeritis

Μια περίεργη υπόθεση φαίνεται να εξελίσσεται "εν κρυπτώ" το τελευταίο διάστημα στο συνεταιρισμό εργαζομένων της ΔΕΗ, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων του συνεταιρισμού προς το ERGASIANEWS, με πρωταγωνιστές ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ σε ρόλο "ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ", να μειώνουν μισθούς, να προωθούν τις ατομικές συμβάσεις εργασίας και να εκβιάζουν εργαζόμενους με απόλυση, σε περίπτωση που δεν υπογράψουν νέα ατομική  σύμβαση με μειώσεις -25% !

Μάλιστα το "τελεσίγραφο" λήγει σε μερικές ημέρες και όσοι δεν δεχτούν τις μειώσεις απολύονται "αυτοδικαίως", δίχως πολλές πολλές διατυπώσεις, αφού επελέγη μια "φρέσκια" νομική μεθόδευση, εκείνη της τροποποιητικής καταγγελίας.

Βλέπετε  κάποιοι  συνδικαλιστές ξέρουν καλύτερα και τους εργοδότες...να "αξιοποιούν" το αντεργατικό οπλοστάσιο.

Τι είναι η τροποποιητική καταγγελία; Δεν την έχετε ξανακούσει;

Ρωτήστε τα "σαΐνια" του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού των εργαζομένων της ΔΕΗ και...θα σας "διαφωτίσουν" απόλυτα!
Η τροποποιητική καταγγελία είναι καταγγελία που συνδυάζεται με πρόταση για τροποποίηση των όρων της σύμβασης εργασίας. Η τροποποιητική καταγγελία εμφανίζεται με τις εξής μορφές : α) ως καταγγελία του εργοδότη υπό την αναβλητική αίρεση ότι ο μισθωτός δεν θα αποδεχθεί την προτεινόμενη μεταβολή. Σημειώνουμε ότι στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα επέρχονται όταν ο εργαζόμενος αρνηθεί την τροποποίηση των όρων εργασίας, β) ως καταγγελία του εργοδότη υπό την διαλυτική αίρεση ότι ο εργαζόμενος θα αποδεχθεί την προτεινόμενη μεταβολή. Σ’ αυτήν την περίπτωση τα αποτελέσματα επέρχονται αμέσως. Ανατρέπονται όμως αν ο εργαζόμενος αποδεχθεί την μεταβολή, και γ) ως καταγγελία χωρίς αίρεση. Ο εργοδότης στην τελευταία περίπτωση ταυτόχρονα με την καταγγελία, γνωστοποιεί στον εργαζόμενο πρόταση για σύναψη νέας σύμβασης εργασίας με τροποποιημένο περιεχόμενο σε σχέση με την αρχική. Από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε και την βασική διαφορά της από την κοινή καταγγελία. Η τροποποιητική καταγγελία αποβλέπει στον εξαναγκασμό (εκβιασμό το αποκαλούμε εμείς) να αποδεχθεί τη μονονερή μεταβολή των όρων εργασίας.

Οι καταγγελίες των εργαζομένων του συνεταιρισμού αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του συνεταιρισμού και τα οποία εκλέγονται από τις δύο παρατάξεις που έχουν πλειοψηφία στο συνεταιρισμό, δηλαδή τη ΔΑΚΕ και την παράταξη του γνωστού συνδικαλιστή της ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου (!;).
Ναι πολύ σωστά διαβάζετε. Οι παρατάξεις που έλαβαν την απόφαση να μειώσουν μισθούς εργαζομένων και να αποστείλουν τροποποιητικές καταγγελίες συμβάσεων σε εργαζόμενους του συνεταιρισμού, είναι οι παρατάξεις που στηρίχθηκαν στις εκλογές του συνεταιρισμού από τα "γνωστά" πρόσωπα που τάχα σηκώνουν "επαναστατική παντιέρα" στους εργατικούς αγώνες της μνημονιακής περιόδου, εγκαλώντας και κάνοντας υποδείξεις "αγωνιστικότητας" στους πάντες και στα πάντα...

Στο θέμα έχει εμπλακεί και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, η οποία (όπως πληροφορηθήκαμε) έχει ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι του συνεταιρισμού υπάγονται στη δικαιοδοσία της και έχει άμεσο ενδιαφέρον για την υπόθεση.

Την ίδια στιγμή ολοένα και πληθαίνουν οι συζητήσεις στα δεητζίδικα "πηγαδάκια" γύρω από τη λειτουργία του συνεταιρισμού. Αλλά με αυτό θα ασχοληθούμε στη συνέχεια του ρεπορτάζ!

Το ERGASIANEWS και η συντακτική μας ομάδα, αν και δεν υιοθετούμε οτιδήποτε δεν στοιχειοθετείται και δεν αποδεικνύεται με μαρτυρίες και έγγραφα, έχουμε ήδη ανοίξει το φάκελο "Συνεταιρισμός Εργαζομένων ΔΕΗ" και σιγά σιγά τα στόματα ανοίγουν και τα emails καταφθάνουν...σαν "ριπές οπλοπολυβόλου"!

Όπως και να χει το πράγμα, η εξέλιξη θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον!


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …