Και οι διαδηλωτές...είναι...αστυνομικοί!

2016-10-20t013023z_10222974_s1beuhyxhnaa_rtrmadp_3_france-security-police

Για τρίτη συνεχή μέρα άνδρες και γυναίκες των γαλλικών αστυνομικών δυνάμεων διαδήλωσαν στους δρόμους του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων ως αντίδραση στην συνεχιζόμενη ανασφάλεια που επικρατεί λόγω της αυξανόμενης εγκληματικότητας στη χώρα.

Τις διαδηλώσεις και την αναβαθμισμένη δυσαρέσκεια των σωμάτων ασφαλείας αλλά και μεγάλης μερίδας πολιτών εκμεταλλεύονται οι πολιτικοί αντίπαλοι  του Ολάντ προκειμένου να κατηγορήσουν τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της χώρας ότι έχει αποτύχει στο ζήτημα της ασφάλειας. Και όλα αυτά λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές.

Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα στελέχη της δεν είναι επαρκώς εξοπλισμένα ώστε να μπορούν να προστατεύσουν ακόμα και τους ίδιους τους εαυτούς τους. Με διαδηλώσεις να πραγματοποιούνται στην Πλας ντε λα Ρεπουμπλίκ και τη λεωφόρο Σανζ Ελιζέ στη γαλλική πρωτεύουσα. Διαδηλώσεις υπήρξαν στο Μπορντό, τη Νανσί και την Τουλούζη.

Ο συντηρητικός Αλάν Ζιπέ – τον οποίο οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ως τον επόμενο πρόεδρο της χώρας – κατήγγειλε χθες, αυτό που αποκάλεσε, ένα κενό εξουσίας, ενώ ο Νικολά Σαρκοζί, που επίσης έχει θέσει υποψηφιότητα για τον προεδρικό θώκο της Γαλλίας, μίλησε με πολύ σκληρότερους όρους. «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιου είδους διάβρωση της εξουσίας σε αυτήν την χώρα» σημείωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον ένα στέλεχος των Σοσιαλιστών κάλεσε τον Γάλλο πρόεδρο να λάβει σκληρότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας των συμμοριών και να κάνει στην άκρη προκειμένου ένα άλλο πρόσωπο, όπως ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς, να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές του Απριλίου και Μαΐου το 2017.

«Είναι φυσιολογικό το γεγονός αυτοί οι άνθρωποι (η αστυνομία) να έχουν τρομοκρατηθεί» επισήμανε ο Μπουτί, εκπρόσωπος μιας εκλογικής περιφέρειας νότια του Παρισιού όπου μια συμμορία πέταξε βόμβες μολότοφ εναντίον τεσσάρων αστυνομικών που βρίσκονταν στο σταθμευμένο περιπολικό τους πριν από δύο εβδομάδες. Δύο αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί σοβαρά σε αυτήν την επίθεση.

«Αυτά τα κακοποιά στοιχεία δεν είναι απλά εγκληματίες, ορισμένοι εξ αυτών είναι πρόσωπα που βοηθούν τους τρομοκράτες, οι οποίοι δολοφονούν Γάλλους πολίτες και αστυνομικούς» τόνισε ο Μπουτί στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL.

Οι δηλώσεις αυτές του Γάλλου βουλευτή συνέπεσαν με την δημοσιοποίηση μιας δημοσκόπησης στην οποία το 59% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ του ενδεχόμενου μιας υποψηφιότητας του Μανουέλ Βαλς έναντι 40% για τον Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος δεν έχει προς το παρόν ξεκαθαρίσει εάν θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ συναντήθηκε με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών την Τρίτη 19/10 και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους αστυνομικούς και προσέλαβε τα 2/3 των 9.000 αστυνομικών που διορίστηκαν μετά την μείωση του αριθμού τους κατά 12.000 κατά τη διάρκεια της προεδρίας του προκατόχου του Νικολά Σαρκοζί.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …