80% έκπτωση στις επιβαρύνσεις από δάνειο από τον ΟΕΚ

oek

Τροπολογία που φέρνει ελαφρύνσεις στους δανειολήπτες του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στον ΟΑΕΔ κατέθεσε χθες η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την "κοινωνική οικονομία".

Η τροπολογία προβλέπει:

·  Την αναστολή της πληρωμής των μηνιαίων δόσεων του άληκτου δανείου τους καθώς και για την άτοκη επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δόσεων αυτών για 12 μήνες με δυνατότητα παράτασης.

· Την εξόφληση μέρους ή ολόκληρου του ποσού της ληξιπρόθεσμης, κατά τη δημοσίευση του υπό ψήφιση νόμου, οφειλής και των παντός είδους επιβαρύνσεων , είτε εφάπαξ , είτε σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις με ποσοστό έκπτωσης 80% και 50% αντίστοιχα επί των επιβαρύνσεων.

· Την εφάπαξ εξόφληση των ετησίων δόσεων με ποσοστό έκπτωσης 3% επί της ετήσιας δόσης για το 1ο έτος προεξόφλησης , αυξανόμενο κατά 3% για κάθε επόμενο έτος προεξόφλησης.

Μέχρι τις 31/3/2017 η δυνατότητα αίτησης για υποβολή σ΄αυτές τις ρυθμίσεις. Πάντως οι εκπτώσεις στα δάνεια του τέως ΟΕΚ θα φέρουν απώλειες εσόδων 40 εκατ. ευρώ, καταλήγει το capital.gr.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega

Νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega   Στην …