Το ΟΧΙ του Μεταξά επί 3, από τον Σόιμπλε

sibleochi

Επιμένει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην άρνησή του για συζήτηση για διευθέτηση του χρέους της Ελλάδας, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, είναι η έλλειψη ανταγωνιστικότητας στη χώρα» σημείωσε ο Σόιμπλε.

«Όλοι προσποιούνται ότι η Ελλάδα θα είναι καλύτερα με ελάφρυνση του χρέους, αλλά αυτό δεν ισχύει» πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της εφημερίδας: «Nein, nein und nochmals nein» (δηλαδή «Όχι, όχι και ξανά όχι»).

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Bild, o Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να πείσει τη Μέρκελ να υπάρξει συζήτηση για το χρέος. Πηγές της γερμανικής κυβέρνησης τονίζουν ότι η γερμανίδα καγκελάριος παρέπεμψε τον έλληνα πρωθυπουργό στο Eurogroup.

Το ζήτημα του χρέους -καθώς και σχόλια του ΔΝΤ για τις γερμανικές τράπεζες- έχουν προκαλέσει διαμάχη μεταξύ Σόιμπλε και Κριστίν Λαγκάρντ, σημείωνε πριν από μερικές ημέρες το γερμανικό δίκτυο n-tv, με τις δύο πλευρές να έχουν αντίθετη προσέγγιση για το θέμα.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Μετά τη Νίσυρο στην Κω ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Οι κάτοικοι του νησιού του μετέφεραν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κυρίως ως προς τις …