Δήμος αρνείται να παρατείνει τις συμβάσεις στο προσωπικό καθαριότητας

ergazomenoi-kathariotita-702x336

Δεν εφαρμόζει τη ρύθμιση Βερναρδάκη για την παράταση συμβάσεων καθαριότητας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ στις 21 Οκτωβρίου 2016, ο δήμος Κυθήρων, όπως καταγγέλλουν στην aftodioikisi.gr οι τρεις εργαζόμενοι (οδηγοί στον τομέα καθαριότητας) που αναμένουν να συνεχίσουν να εργάζονται.  Ωστόσο, η δημοτική Αρχή Κυθήρων επικαλείται οικονομική στενότητα («Δεν έχουμε να σας πληρώσουμε», είναι η απάντηση, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι) και δεν προχωρά στην παράταση των συμβάσεών τους.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε τεθεί μετ’ επιτάσεως από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη ο οποίος είχε προεξοφλήσει αύξηση δημοτικών τελών στην περίπτωση που παρατείνονταν οι συμβάσεις, ενώ στη συνέχεια μετά από πρόταση του δημάρχου Κατερίνης και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ Σάββα Χιονίδη είχε αποφασιστεί να διερευνηθεί η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής κατά του νόμου. Ωστόσο, μετά από τις αντιδράσεις που υπήρξαν λόγω της δημοσιότητας που πήρε το θέμα, δεν μπήκε καν στο ψήφισμα του Συνεδρίου.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, υπάρχουν δήμοι, όπως αυτός της Κω, που προχώρησε σε αύξηση δημοτικών τελών, ενώ τώρα ο δήμος Κυθήρων αρνείται να προσλάβει τους εργαζόμενους επικαλούμενος έλλειψη κονδυλίων.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …