Το ΕΣΠΑ ενισχύει οικονομικά τις τουριστικές επιχειρήσεις

espatoyrismoy

Πνοή στις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις αναμένεται να δώσει το υπουργείο Τουρισμού, ενεργοποιώντας πρόγραμμα άνω των 210 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τη στήριξή τους και επιπλέον  135 εκατ. ευρώ για τις υποδομές.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού κυρία Ελενα Κουντουρά, η οποία μίλησε για  «οργασμό επενδύσεων» στη χώρα, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν 142 αιτήσεις αδειοδότησης ξενοδοχείων και εγκαταστάσεων ειδικής τουριστικής υποδομής, που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία one-stop-shop του υπουργείου ΕΥΠΑΤΕ το 2016.

"'Οι 101 αιτήσεις αφορούν σε επεκτάσεις και αναβαθμίσεις σε υφιστάμενα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και δυναμικότητας άνω των 300 κλινών, καθώς και στη δημιουργία νέων μονάδων αυτών των κατηγοριών. Επίσης, μέσα στον τελευταίο χρόνο, υποβλήθηκαν τέσσερις νέες προτάσεις για τη δημιουργία Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων. Τα δύο είναι στην Κρήτη (Ελούντα και Χερσόνησος), ένα στη Λήμνο και ένα στη Ροδιά Αιγιαλείας. Σ

υνολικά τα Σύνθετα Τουριστικά Καταλύματα που είναι σε εξέλιξη στη χώρα ανέρχονται σε 16 και με την ένταξη τους στον νέο αναπτυξιακό νόμο θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες υλοποίησής τους. Την τελευταία διετία υποβλήθηκαν 30 αιτήσεις για εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής για  συνεδριακά κέντρα, γήπεδα γκολφ, θεματικά πάρκα και τουριστικούς λιμένες, καθώς και για 47 ορειβατικά καταφύγια", τόνισε η υπουργός, η οποία και πρόσθεσε:.

"Η μεγάλη υστέρηση των τουριστικών εσόδων σε σχέση με τις αφίξεις οι οποίες υπολογίζονται στα 27,5 εκατ. μαζί με την κρουαζιέρα το 2016, εστιάζεται στο ότι υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. Το «θέμα των εσόδων είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Οικονομικών» και πρόσθεσε ότι «θα περιμένουμε τα τελικά στοιχεία προκειμένου να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα».  Το  τέλος Διανυκτέρευσης δεν θα επιβληθεί τελικά το 2018, χάρη στην καλή πορεία της οικονομίας.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χατζηδάκης: Περαιτέρω αναβάθμιση από S&P, απάντηση στη μικρόψυχη κριτική

«Η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor’s μέσα σε πολύ λίγους …