Ντροπή για τις κυβερνήσεις του κόσμου: Οι άστεγοι, το ψύχος, οι άδειοι τάφοι!(ΦΩΤΟ)

   

Σοκ και ντροπή προκαλούν για όλους μας στην υφήλιο και για τις εκάστοτε κυβερνήσεις που έχουμε βγάλει, το πως στον 21ο αιώνα, επιτρέπουμε άνθρωποι να ζουν σε συνθήκες απάνθρωπες και απλά να κοιτάμε τις φωτογραφίες και να λέμε την κλασική πια φράση "τι κρίμα", μη κάνοντας το παραμικρό για να αλλάξει αυτό και κυρίως να μην αυξηθεί ο αριθμός των φτωχών.....

Δεν είναι δυστυχώς μακριά από την Ελλάδα αυτές οι εικόνες που θα αντικρίσετε, αλλά στην παρούσα φάση εξελίσσονται τραγικές στιγμές στο Ιράν οι φωτογραφίες. Εκεί οι άστεγοι, οι φτωχοί, δεν κοιμούνται όπως στην Ελλάδα σε παγκάκια και πυλωτές πολυκατοικιών, αλλά...... σε άδειους τάφους στο νεκροταφείο του Σαχριγιάρ, δυτικά της Τεχεράνης.

Ναι.....σε άδειους τάφους !

"Δεν είμαστε ανθρώπινα όντα; Είμαστε ξένοι; Δεν είμαστε Ιρανοί;", έλεγε ένας άστεγος στον δημοσιογράφο της εφημερίδας "Shahrvand", το ρεπορτάζ και οι φωτογραφίες της οποίας έκαναν τον γύρο του κόσμου......

Ο διάσημος σκηνοθέτης Ασγάρ Φαρχάντι έγραψε στον πρόεδρο Χασάν Ροχανί για να εκφράσει την «ντροπή» του, λέγοντας:

«Είδα το ρεπορτάζ για τη ζωή των ανδρών, γυναικών και παιδιών στους τάφους του νεκροταφείου στα περίχωρα της Τεχεράνης και όλο μου το είναι γέμισε ντροπή και δάκρυα. Θέλω να μοιραστώ την ντροπή μου μαζί με όλους όσοι είχαν θέσεις ευθύνης τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα».

Η φτώχεια έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια στο Ιράν, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το ποσοστό των απόρων πέρασε από το 10,6% το 2014 στο 12,7% το 2016, τη στιγμή που η ανεργία των νέων από 15 έως 29 ετών έφθασε στο 27%.

Και ξέρετε πως λύθηκε το θέμα από την κυβέρνηση της χώρας; Οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι, απομακρύνθηκαν με την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας!

Εύγε.....


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εurostat: Στο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό απασχόλησης στην ΕΕ οι Έλληνες

Με προσόντα ανώτερα από τα απαιτούμενα για τις θέσεις απασχόλησής τους, οι Ελληνίδες και οι …