Έως τις 8 το βράδυ η επέκταση του ολοήμερου!

Την παραμονή των παιδιών του δημοτικού στα σχολεία έως τις 20.00 το βράδυ προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, από τη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το σχετικό σχέδιο είναι ήδη στα «σκαριά» με στόχο να επιτευχθεί μέσω της μεταφοράς των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) εντός των σχολείων.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, βάσει του σχεδίου το σκεπτικό είναι τα παιδιά να μένουν στο ολοήμερο σχολείο έως τις 16.00 και στη συνέχεια να απασχολούνται στα ΚΔΑΠ, τα οποία πλέον θα λειτουργούν μέσα στα σχολεία από τις 16.00 έως τις 20.00.

«Το παιδί θα μείνει στο ολοήμερο σχολείο μέχρι τις 4 μ.μ. και στις 4 μ.μ. θα μπορεί να πάει στα ΚΔΑΠ, στα οποία πέρσι δώσαμε 29 εκατομμύρια ευρώ και τα οποία φέτος θα τα ανασχεδιάσουμε. Είμαστε σε συνεννόηση με την ΚΕΔΕ, ώστε να μεταφερθούν μέσα στα σχολεία τα ΚΔΑΠ.

Γιατί αυτό που θέλουμε είναι να νιώθει ασφάλεια κάθε γονιός ότι άφησε το παιδί του στο σχολείο του το απόγευμα και έμεινε εκεί μέχρι τις 8 το βράδυ. Άρα, θα ανασχεδιάσουμε και όλον τον θεσμό των ΚΔΑΠ».

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό, ο συνδυασμός ολοήμερου σχολείου και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, αποτελεί ένα πλέγμα παροχών - υπηρεσιών με επίκεντρο το παιδί. Να σημειωθεί πάντως πως η κ. Φωτίου δεν προσδιόρισε ούτε καν κατά προσέγγιση το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του φιλόδοξου αυτού σχεδίου.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …