Δεκάδες νεκροί στην Ιταλία-Χιονοστιβάδα εξαφάνισε ξενοδοχείο(VIDEO&ΦΩΤΟ)

Τριάντα άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε χιονοστιβάδα στο ξενοδοχείο Rigopiano της Πεσκάρα, της επαρχίας του Αμπρούτσο, έπειτα από τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες την κεντρική Ιταλία, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ανασύρθηκε ο πρώτος νεκρός από το ξενοδοχείο Rigopiano που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα. «Οι άνδρες και οι γυναίκες μας εργάζονται με ηρωικό τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της ιταλικής προστασίας Φαμπρίτσιο Κούρτσιο.

Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο ξενοδοχείο Rigopianο στην τοποθεσία Φαρίντολα της κεντρικής Ιταλίας έξω από την πόλη Πεσκάρα, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Το ξενοδοχείο, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα, η οποία αποκολλήθηκε από το βουνό Γκραν Σάσσο εξαιτίας πιθανώς των χθεσινών σεισμών.

Ένοικοι του ξενοδοχείου κάλεσαν σε βοήθεια την ιταλική Πολιτική Προστασία χθες αργά το βράδυ δηλώνοντας ότι υπήρχαν αγνοούμενοι εξαιτίας της χιονοστιβάδας.

Ωστόσο, η προσέγγιση του ξενοδοχείου ήταν πολύ δύσκολη λόγω της σφοδρότατης κακοκαιρίας.

«Δεν απαντά κανείς», λένε οι διασώστες στις πρώτες επικοινωνίες με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο άνθρωποι που κάλεσαν σε βοήθεια θεωρείται ότι κατάφεραν να σωθούν, αλλά για τους υπόλοιπους 28 τουρίστες και εργαζόμενους εκφράζονται ανησυχίες ότι μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Στην ιστοσελίδα του, το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa επικαλείται τον Αντόνιο Κροτσέτα, τον επικεφαλής μιας ομάδας διάσωσης που έφτασε στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με τον οποίο "υπάρχουν πολλοί νεκροί" χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Το Reuters κατά το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετέδωσε αρχικά ότι ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να φθάνει τους 30, ενώ σύμφωνα με το AFP περίπου 30 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για τους διασώστες είναι οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στην ευρύτερη περιοχή οι οποίες την νύχτα αγγίζουν και τους δέκα βαθμούς κάτω από το μηδέν.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …