Οι εικονικοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στο μικροσκόπιο του ΥΠΟΙΚ

Στο «μικροσκόπιο» των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν οι επιχειρήσεις με εικονικούς ιδιοκτήτες.
Το ΥΠΟΙΚ ξεκινά εκτεταμένους ελέγχους για τον εντοπισμό των πραγματικών ιδιοκτητών που χρησιμοποιούν συνήθως ηλικιωμένους ή φορολογούμενους χωρίς οικονομική επιφάνεια, προκειμένου να δημιουργήσουν επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν και υπεξαιρούν ΦΠΑ.

Το φαινόμενο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και οι ελεγκτές του υπουργείου, έχοντας και τη γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους βάσει της οποίας μπορούν να βεβαιώσουν οφειλές της επιχείρησης στους πραγματικούς ιδιοκτήτες, εφόσον εντοπιστούν, «τρέχουν» τους ελέγχους.

Το πρόβλημα καταλήγει το enikonomia.gr, δεν είναι καινούριο και μέχρι τώρα αντιμετωπιζόταν με αυτοψίες στους χώρους που δηλώνονταν ως έδρα των επιχειρήσεων αλλά και αυτοπρόσωπη παρουσία των "επιχειρηματιών" στην εφορία.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …