Αβεβαιότητα και ανασφάλεια στο προσωπικό της "Κρόνος-Μαρινόπουλος" στην Πάτρα

Η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, για εκποίηση της "Κρόνος-Καρακίτσος", έχει προκαλέσει ανησυχία και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους της επιχείρησης, οι οποίοι αποφάσισαν την σύγκλιση σύσκεψης για την Κυριακή.
"Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι, εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος, και Κρόνος,
Η έκδοση της απόφασης σχετικά με τη συμφωνία μεταξύ «Μαρινόπουλου» και «Σκλαβενίτη»., οι λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστές, δεν σημαίνει το τέλος της αβεβαιότητας και της ανασφάλειας για τους χιλιάδες εργαζόμενους στην επιχείρηση.
Η όποια συμφωνία δεν αποτελεί «σανίδα σωτηρίας» για τις θέσεις εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα. Το αρχικό κείμενο περιλάμβανε μια σειρά σημεία, όπως τα κλαδικά σωματεία ανέδειξαν, που εξασφαλίζουν στη νέα εταιρεία, που θα προκύψει από την έγκριση της εξαγοράς από το δικαστήριο, λυμένα χέρια ώστε να χειροτερεύσει τους όρους αμοιβής και εργασίας των εργαζομένων, να προχωρήσει σε απολύσεις και μειώσεις του προσωπικού.
Τώρα υπάρχει πιο πολύ ανάγκη οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα, συσπειρωμένοι στο κλαδικό σωματείο συστήνοντας επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα.
Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων σε εμπορικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Ν. Αχαΐας καλεί τους συναδέλφους στα σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος και Κρόνος να πάρουν μέρος στην σύσκεψη που διοργανώνει το σωματείο μας την Κυριακή 22 Γενάρη, στις 18:30 στον Παμμικρασιατικό σύνδεσμο Πατρών και Περιχώρων, για να οργανώσουμε τη δράση μας από εδώ και πέρα. Να βάλουμε στο προσκήνιο τα δικά μας αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …