Τάξη Μαθητείας:Πιλοτική έναρξη

Η υλοποίηση του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας θα εφαρμοστεί πιλοτικά στην Περιφέρεια Κρήτης στο 1ο Ε.Κ. και στο 6ο ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η εφαρμογή της Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης είναι προαιρετική και αφορά είκοσι πέντε (25) κατόχους απολυτηρίου ΕΠΑ.Λ., πτυχιούχους της ειδικότητας «Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» ή «Ηλεκτρολογικών Εγκαταστάσεων». Η Πιλοτική Τάξη Μαθητείας θα έχει διάρκεια εννιά μηνών και θα συνδυάζει 7ωρο εργαστηριακό μάθημα της ειδικότητας στο 1ο Ε.Κ. Ηρακλείου (μία φορά την εβδομάδα) και «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας − Μαθητεία σε εργασιακό χώρο» 28 ωρών εβδομαδιαίως, επιμερισμένο τουλάχιστον σε τέσσερις ημέρες.

Στους μαθητευόμενους θα παρέχεται αποζημίωση που ορίζεται στο εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου και ασφαλιστική κάλυψη για το διάστημα του «Προγράμματος Εκπαίδευσης στον χώρο εργασίας». Οι απόφοιτοι της τάξης Μαθητείας θα λάβουν Πτυχίο Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης επιπέδου 5 του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πιστοποίησης των προσόντων τους από τον ΕΟΠΠΕΠ. Εξάλλου, το αμέσως επόμενο διάστημα, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει την επέκταση του θεσμού του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πιλοτικής δράσης έχουν προβλεφθεί ενέργειες ταχύρρυθμης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών σχολικών μονάδων και εκπαιδευτών στις επιχειρήσεις, αξιολόγησης της υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματος, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του μαθητικού και εκπαιδευτικού κόσμου και των φορέων της αγοράς εργασίας.

Για αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την υλοποίηση και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων της Πιλοτικής Τάξης Μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης από 23 έως 27 Ιανουαρίου 2017, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΠΔΕ Κρήτης (http://kritis.pde.sch.gr) και στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Ηρακλείου (http://dide.ira.sch.gr). Παράλληλα, η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή στην πιλοτική τάξη μαθητείας, η αίτηση συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου, www.minedu.gov.gr.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …