ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ C.B.L

0441Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με απολύσεις εργαζομένων στην εταιρία C.B.L  στη Βιομηχανική περιοχή Πάτρας. Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
“Η C.B.L Πάτρας Βιομηχανία Παραγωγής Φαρμακευτικών Ουσιών, είναι από τους μεγαλύτερους προμηθευτές φαρμακευτικών πεπτιδίων στον κόσμο, ηγέτης στην Ελλάδα στην τεχνολογία και στη παγκόσμια παραγωγή πεπτιδίων.
Με λίγα λόγια  παράγει την πρώτη ύλη για  την παραγωγή φαρμάκων, ένα παράδειγμα τέτοιων φαρμάκων είναι η ινσουλίνη  και το φάρμακο κατά του Aids, το δραστικότατο Fuzeon, το μοναδικό που αποτρέπει το θάνατο και θεωρείται από τα μεγάλα επιτεύγματα της Βιοτεχνολογίας.
  • Διατηρεί εγκαταστάσεις στη Πάτρα, και γραφεία πωλήσεων και αποθήκη στο Boulder του Κολοράντο της Αμερικής.
  • Είναι αποκλειστικός προμηθευτής της ROCHE, της μεγαλύτερης Φαρμακοβιομηχανίας του κόσμου στην Αμερική, και άλλων κολοσιαίων φαρμακοβιομηχανιών στη Β. Αμερική, Ιαπωνία, Ευρώπη, Καναδά, Μ. Ανατολή, και Ινδία.
  • Διανύει μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο και επεκτείνεται.
  • Το 2010 προχώρησε σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου στο οποίο μπήκε με ποσοστό 18% η εταιρεία Global Finance, η μεγαλύτερη του είδους της στην Ελλάδα.  Άντλησε έτσι κεφάλαια 10 εκατομμυρίων Ευρώ.
  • Οι νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις της είναι έτοιμες να λειτουργήσουν στη ΒΙΠΕ Πάτρας και βρίσκονται σε φάση πιστοποίησης από τους αρμόδιους φορείς.
  • Μετατρέπεται έτσι, σε καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής φαρμάκων από τα οποία θα κερδίζει πολύ μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία.
  • Απασχολεί 33 εργαζόμενους, χημικούς, λογιστές, υπαλλήλους γραφείου, και εργάτες, και έχει τεράστιο κύκλο εργασιών, τζίρο και κέρδη, ενώ οι εκκρεμούσες παραγγελίες της ξεπερνούν κάθε προσδοκία.
  • Θεωρείται, σύμφωνα με τα κέρδη της, η πιο επιτυχημένη νέα βιομηχανική μονάδα της τελευταίας 10ετίας.  Η αποδοτικότητά της δε, την κατατάσει στις πρώτες κερδοφόρες βιομηχανικές επιχειρήσεις της χώρας, σύμφωνα και με την ICAP.
Αυτή, λοιπόν η επιτυχημένη και με ανοδική  πορεία Βιομηχανία ξεκίνησε απολύσεις  με πρόσχημα την κρίση, για να μην  ……Πτωχεύσει!!!
Τι να πουν μετά από αυτό οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που φυτοζωούν, τι να πουν εργοδότες  που βλέπουν τον τζίρο τους να συρρικνώνεται και τα κέρδη  τους να μετατρέπονται σε ζημιές;
Τα θύματα πάντως σε κάθε περίπτωση είναι οι εργαζόμενοι.
Αυτοί πληρώνουν την κρίση, υπαρκτή ή ανύπαρκτη, και ας μη φταίνε καθόλου γι’  αυτό .
Είναι πλέον φανερό, ότι αφού απολύει και η C.B.L Πάτρας, δεν θα μείνει κανείς εργαζόμενος την Αχαϊα. Θα μείνουμε όλοι άνεργοι!
Αυτή είναι  η ανάπτυξη για την οποία «πασχίζει, τώρα η κυβέρνηση» όπως δήλωσε και  στην Πάτρα ο υφυπουργός κ. Κεγκέρογλου;
Να απολύουν, αντί να προσλαμβάνουν προσωπικό  ακόμα και επιχειρήσεις που κάνουν νέες επενδύσεις;
Είναι φανερό ότι και η C.B.L λίγο πριν την λειτουργία της νέας παραγωγικής μονάδας της (έχει ήδη προσλάβει τον Διευθυντή του νέου εργοστασίου με συμβόλαιο πολλών χιλιάδων ευρώ) σπεύδει να εκμεταλλευτεί τις γενναιόδωρες παροχές που προσφέρουν στους «επενδυτές» η κυβέρνηση, η Τρόικα και το ΔΝΤ.
Να απολύσει τους εργαζόμενους και στη θέση τους να προσλάβει νέους, με ατομικές συμβάσεις, με μειωμένους μισθούς, εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα.
Ο ίδιος ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της C.B.L , και καθηγητής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Κλεομένης Μπάρλος ήταν αποκαλυπτικός απέναντι σε εργαζόμενη όταν της παρέδωσε την απόλυσή της:
«Έχει δίκιο η Μέρκελ, δεν μπορεί να πληρώνουν οι Γερμανοί του Έλληνες που είναι τεμπέληδες και ζητούν μόνο αυξήσεις!»
«Έχει δίκιο ο Πάγκαλος, οι εργαζόμενοι τα έφαγαν!!»
«Οι συνταξιούχοι θα έπρεπε από μόνοι τους να ζητήσουν να παίρνουν όλοι 500 ευρώ σύνταξη και  τα υπόλοιπα να τα παίρνει το κράτος για να μπορέσετε να πάρετε σύνταξη  οι νέοι μετά από 20-30 χρόνια!!»
«Είναι κορόιδα  όσοι απεργούν με τη ΓΣΕΕ, εξυπήρετουν μόνο τους Δημόσιους Υπαλλήλους», ήταν μερικές από τις «συμβουλές» που έδωσε στην εργαζόμενη μαζί με την καταγγελία της Σύμβασής της!!!
Ο κυνισμός σε όλο του το μεγαλείο!
Αυτοί είναι  οι «πατριώτες» επιχειρηματίες!
Φτάνει  πια!
Το  Σωματείο μας καλεί  κάθε αρμόδιο φορέα  να επέμβει αποφασιστικά.”
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Δεν τους ενδιαφέρει ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών - Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την κυβέρνηση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για «ντιλαρίσματα» πίσω από τις κουρτίνες, όπως καταδεικνύουν οι …