ΓΣΕΕ: Στη δίνη της σκληρής πολιτικής της τρόικας η Ελλάδα

«Η χώρα μας βρέθηκε και βρίσκεται στη δίνη μιας σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επιβλήθηκε από την Τρόικα και δυστυχώς υλοποιείται από την κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, μιλώντας σήμερα κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.

Ο κ. Παναγόπουλος έκανε λόγο για «ισοπεδωτική δραστηριότητα» με την εφαρμογή άδικων μέτρων, που,

όπως είπε έχουν οδηγήσει σε ύφεση την ελληνική οικονομία και προέβλεψε ότι μπαίνουμε σε μια μακρά περίοδο που οι κοινωνικές συγκρούσεις δεν θα περιοριστούν σε εθνικό επίπεδο.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, υπογράμμισε την ανάγκη αναστοχασμού της πολιτικής του συνδικαλιστικού κινήματος ώστε να συμπλεύσει με τις αντιδράσεις των λαών της Ευρώπης που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την μείωση των εισοδημάτων τους. «Έχουμε μπει σε ένα δύσβατο μαραθώνιο, μακράς λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας. Πρέπει να διεκδικήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο να τεθούν κοινωνικοί δείκτες και ρήτρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ζήτησε παράλληλα από την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της απασχόλησης, ενώ κάλεσε σε επαγρύπνηση το συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς, όπως προέβλεψε, αναμένονται ανατροπές στα επικουρικά ταμεία και στη λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.
Τόνισε ακόμη ότι πρέπει να υπάρξουν περιφερειακές παρεμβάσεις, συνεντεύξεις Τύπου, στάσεις εργασίας, τοπικές και ενωτικές δράσεις κάτω από την ομπρέλα της ΓΣΕΕ, κινητοποιήσεις, όπως είπε που θα κορυφωθούν με μια νέα γενική απεργία.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Άμεση κατάπαυση πυρός και παρέμβαση ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη  Την άμεση κατάπαυση του πυρός στη …