Renault - Αθώοι οι κατηγορηθέντες για βιομηχανική κατασκοπία

Renault - Αθώοι οι κατηγορηθέντες για βιομηχανική κατασκοπία

Δημοσίως συγγνώμη ζήτησε σήμερα η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault για την απόλυση, τον περασμένο Ιανουάριο, τριών στελεχών της που θεωρήθηκαν ύποπτοι για βιομηχανική κατασκοπία.

Λίγο νωρίτερα οι ανακριτικές αρχές της Γαλλίας απάλλαξαν και τους τρεις καθώς δεν βρήκαν ενδείξεις ότι διοχέτευσαν «μυστικά» της επιχείρησης για τα προγράμματα κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε εκπρόσωπο κινεζικής εταιρείας.

Οι γαλλικές αρχές δεν βρήκαν ότι τα τρία πρώην στελέχη της Renault συνδέονταν με τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελβετική τράπεζα.

Επειτα από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της αυτοκινητοβιομηχανίας, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι τρεις «κατηγορήθηκαν εσφαλμένα», καθώς «η πηγή των πληροφοριών που οδήγησαν στις κατηγορίες ήταν κακόβουλη κι αναξιόπιστη».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault και της Nissan Κάρλος Γκον δήλωσε ότι θα συναντηθεί το συντομότερο με τα τρία στελέχη για να αναζητήσουν «τον τρόπο με τον οποίο θα επανορθώσει η επιχείρηση την αδικία την οποία διέπραξε».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …