Άκαρπη η πρώτη συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζιτών

Σε ναυάγιο κατέληξε η σημερινή συνάντηση ΟΤΟΕ και τραπεζιτών για την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Οι εκπρόσωποι της ΕΤΕΕ κατέθεσαν προφορικά πρόταση για μείωση του βασικού μισθού των τραπεζοϋπαλλήλων κατά 5% και η μείωση να κατανεμηθεί κατά τρόπο ώστε να είναι μικρότερη στα εισαγωγικά κλιμάκια και να βαίνει αυξανόμενη προς τα καταληκτικά.

Για την ωρίμανση, που σήμερα
 γίνεται ανά έτος να γίνεται ανά τριετία, εφαρμόζοντας τις Προϋποθέσεις ένταξης στο ενιαίο μισθολόγιο των κλαδικών συμβάσεων (π.χ. ένταξη πτυχιούχου ανωτάτης στο 4ο κλιμάκιο, με master στο 5ο κλιμάκιο κ.λ.π.). Όσον αφορά στο αίτημα της ΟΤΟΕ για δέσμευση των εργοδοτών ώστε να προστατευθεί η απασχόληση στον κλάδο, οι εκπρόσωποι των τραπεζών εξέφρασαν την πρόθεσή τους να προσπαθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.

Αναφερόμενοι σε ενδεχόμενες συγχωνεύσεις, οι τραπεζίτες τόνισαν ότι θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από το νόμο και θα προηγηθεί διαβούλευση των τραπεζών με τους συλλόγους εργαζομένων.

Η ΟΤΟΕ απέρριψε την πρόταση τραπεζών την οποία χαρακτήρισε προκλητική και επικίνδυνη, ενώ επέκρινε τους εκπροσώπους των τραπεζών ότι χρησιμοποιούν ως στοιχείο πολιτικού εκβιασμού το «επιχείρημα» ότι αν δεν συμφωνήσουμε, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Καραμανλής: Live οι δηλώσεις του για την τραγωδία των Τεμπών

"Η παράταξη δεν θα παραδώσει τη χώρα στους θυρωρούς των συμφερόντων" - "Εμείς δεν παίξαμε …