Επίθεση της ΠΑΣΚΕ ΕΑΣ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) για τις δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτη για τα ΕΑΣ

Η υπευθυνότητα του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού για την Αμυντική Βιομηχανία και ιδιαίτερα για το μέλλον των ΕΑΣ καταντάει πλέον κωμωδία.
Ο κ. Μπεγλίτης, προτάσσοντας το προσωπικό του image ως καθοριστικό στοιχείο των ενεργειών και των δηλώσεών του, πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις με δηλώσεις που είναι αντίθετες σε αποφάσεις της κυβέρνησης που και ο ίδιος ψήφισε.
Όταν ανέλαβε την Υπουργική του καρέκλα ήρθε αντιμέτωπος με τις ρουσφετολογικές
τοποθετήσεις εργαζομένων – θυμάτων της κυβέρνησης της Ν.Δ. αλλά και ορισμένων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (την περίοδο της αντιπολίτευσης…) στα εργοστάσια των ΕΑΣ (και στο Αίγιο).
Τότε αδιαφόρησε για την υποαπασχόληση των εργοστασίων και την κυβερνητική απόφαση του ΠΑΣΟΚ να σταματήσει το αίσχος των εργολαβικών συμβάσεων και ο ίδιος φρόντισε να ανανεωθούν 3 φορές οι εργολαβικές συμβάσεις. Στη συνέχεια έδινε συνεχείς διαβεβαιώσεις ότι
 δεν πρόκειται να αποκρατικοποιηθούν τα ΕΑΣ χωρίς όμως να αντιδράσει ούτε στην κυβερνητική απόφαση αποκρατικοποίησης της εταιρείας ούτε στην αυθαίρετη, με βάση αντικειμενικά δεδομένα, επέκταση της νομοθεσίας για τον ΟΣΕ και στα ΕΑΣ.
Τώρα που σφίξανε τα πράγματα στην κοινωνία φρόντισε πριν πάει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Πάτρα, να ανταλλάξει την ησυχία των εργαζομένων στο Αίγιο (απείλησαν να παρελάσουν με σημαίες, γιαούρτια κ.λπ.) με συμφωνία ότι θα επισκεφθεί το εργοστάσιο του Αιγίου.
Στην επίσκεψη του επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι η εταιρεία θα παραμείνει στο Δημόσιο (μήπως άλλαξε η κυβερνητική απόφαση και δεν το πήραμε χαμπάρι;) και τα μόνα εργοστάσια που θα μείνουν ανοικτά στα ΕΑΣ είναι το Αίγιο και το Λαύριο.
Όπως καταλαβαίνει πλέον ο καθένας αν ο κ.Υπουργός στις επόμενες εκλογές είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προσθέσει και την Ελευσίνα και την Μάνδρα στα εργοστάσια των ΕΑΣ που θα μείνουν ανοικτά.
Αλήθεια θέλει να απειλήσουμε σε επόμενη επίσημη εμφάνισή του και εμείς με επεισόδια για να επισκεφθεί την Κεντρική Διοίκηση της εταιρείας και να ξεδιπλώσει το σχεδιασμό του;
Γιατί κατά την γνώμη μας αυτό θα έπρεπε να έκανε και χωρίς απειλές από συγκεκριμένο εργοστάσιο.
Εμείς όμως επειδή είμαστε σοβαροί και ξέρουμε το παρασκήνιο που εξελίσσεται, (θέλοντας να ξελασπώσει και πολιτικούς της περιοχής), ότι προσπαθεί να διασπάσει τους εργαζόμενους των ΕΑΣ δίνοντας ελπίδες στο εργοστάσιο του Αιγίου, ότι ανεξαρτήτως όποιων χοροθετήσεων και λουκέτων σε άλλες μονάδες αυτό θα παραμείνει ανοικτό λες και η Αμυντική Βιομηχανία μπορεί να στηριχθεί σε μία μόνο παραγωγική μονάδα.
Θέτουμε δημόσια ερωτήματα για τα οποία απαιτούμε απαντήσεις και πρέπει να καταλάβει, ότι έτσι αναλαμβάνει πολύ βαριές ευθύνες για αναπαραγωγή αρρωστημένων καταστάσεων στο εσωτερικό της εταιρείας.
  • Αληθεύει ή όχι ότι η εταιρεία συμβούλων και η KPMG τελείωσε το έργο της που είναι η δημιουργία φακέλου για ενδιαφερόμενους επενδυτές για το 65% των ΕΑΣ;
  • Αληθεύει ή όχι ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα το εργοστάσιο του Αιγίου θα υποαπασχολείται ενώ αντίθετα εργοστάσια που εξαγγέλλει ο κ. Μπεγλίτης ότι θα κλείσουν (!!!!) έχουν υπεραπασχόληση μέχρι το 2015;
  • Αληθεύει ή όχι το ενδιαφέρον μεγάλης εταιρείας των ΗΠΑ για την αποκρατικοποίηση των ΕΑΣ συνδέεται με την πιθανότητα ανάθεσης σημαντικού έργου στα ΕΑΣ από μεγάλη ξένη χώρα (πάνω από 30.000.000 €) και ότι το συγκεκριμένο έργο δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνο σε εργοστάσια των ΕΑΣ που κατά τον κ. Μπεγλίτη θα κλείσουν ? Το καλύτερο marketing υπέρ της εταιρείας κάνει ο αρμόδιος Υπουργός. Να τον χαιρόμαστε.
  • Αληθεύει ή όχι ότι καμία νέα σύμβαση δεν προγραμματίζει το Υπουργείο για την εξασφάλιση της απασχόλησης στο Αίγιο μετά το 2012; Να μας απαντήσει συγκεκριμένα.
  • Αληθεύει ή όχι ότι με απόφαση του κ. Βενιζέλου συγχωνεύονται στα ΕΑΣ με απορρόφηση η Κύμη και η ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ; Η συγχώνευση αυτή γίνεται για να κλείσουν και αυτά τα εργοστάσια σαν ΕΑΣ;
  • Αληθεύει ή όχι ότι αγνοείται η τύχη του στρατηγικού σχεδίου των ΕΑΣ που έγινε κατ΄ εντολή του πριν μερικούς μήνες και δεν ξέρουμε αν έχει εγκριθεί, αν έχει τροποποιηθεί, αν έχει απορριφθεί και από πού πηγάζουν ενέργειες που αναγγέλλει ο κ. Μπεγλίτης και με βάση ποιο σχεδιασμό; Μήπως το μόνο που έχει αξία γι΄ αυτόν είναι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας και όχι οι παραγωγές της;
  • Αληθεύει ότι πιέζει την Διοίκηση που ό ίδιος όρισε να προγραμματίσει μειώσεις προσωπικού με μετατάξεις;
  • Αληθεύει ή όχι ότι εκμυστηρεύεται σε βουλευτές ότι τα ΕΑΣ έχουν καλά οικόπεδα (γι’ αυτό είπε ο Βενιζέλος περίπτωση REAL ESTATE) και ότι εκεί πρέπει να προσανατολιστούμε; Τα πυρομαχικά 40 Χ 53,το IRIS-t τα μικρά διαμετρήματα, το patriot, το Velos και άλλα πού θα γίνουν;
  • Γιατί ό κ. Σαχινίδης, όταν τον συναντήσαμε μας είπε ότι εφόσον υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο για τα ΕΑΣ θα δούμε την χρηματοδότηση και το μέλλον της εταιρείας; Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως δεν έχουμε να κάνουμε με τον καθ΄ ύλη αρμόδιο Υπουργό για την Αμυντική Βιομηχανία της χώρας, αλλά με Διπλωμάτη, που το πρώτο που τον ενδιαφέρει είναι να λέει πράγματα που αρέσουν, ανάλογα με το πού τα λέει και το μόνο που “βγαίνει” είναι ότι προσπαθεί για την διάσπαση των εργαζομένων στα ΕΑΣ, στη βάση του διαχωρισμού ΠΥΡΚΑΛ – ΕΒΟ, αξιοποιώντας ακόμα και συμφέροντα στελεχών που αναπαράγονται πάνω σε αυτό το διαχωρισμό.
Εμείς λοιπόν, λέμε πώς αν θεωρεί πως τον αδικούμε για άλλη μια φορά, τον προσκαλούμε σε δημόσιο διάλογο, όπου εκείνος επιθυμεί, αν και η επιθυμία μας είναι να τον κάνουμε στο κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης της εταιρείας, γιατί δυστυχώς ακόμα τον περιμένουμε.
Να πάψει λοιπόν να εξαγγέλλει κατά το δοκούν και να έρθει στην εταιρεία να πάρει θέση απέναντι σε όλους τους εργαζόμενους.
Με Αγωνιστικούς – Ταξικούς χαιρετισμούς
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …