Πάτρα: Άδικες και παράνομες οι απολύσεις στην "Πελοπόννησο" κατά την ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την άδικη, παράνομη και καταχρηστική απόλυση έξι εργαζομένων από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» της Πάτρας...
μεταξύ των οποίων οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι Τάσος Καλός και Ρούλα Κωστακοπούλου.
Συνάδελφοι με μακρά και συνεπή προσφορά στον χώρο, με ήθος και ευσυνειδησία, καλούνται να πληρώσουν τα
όποια βάρη της κρίσης καθώς μόνιμη τακτική της εργοδοσίας είναι η με κάθε τρόπο προάσπιση των κερδών της, κερδών συσσωρευμένων επί πολλά χρόνια, και η εξώθηση στην ανεργία συναδέλφων που με εργατικότητα και προσωπικό κόστος στήριξαν και στηρίζουν τις επιχειρήσεις Τύπου.

Όμως, ως εδώ και μη παρέκει. Ο ρεαλισμός και η υπευθυνότητα των συνδικαλιστικών οργάνων δεν μπορεί να ερμηνεύεται ως αδυναμία. Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων αξιώνει την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων και την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Σε διαφορετική περίπτωση δεν απομένει παρά ο δρόμος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων συγκαλεί Συνέλευση όλων των συντακτών της εφημερίδας «Πελοπόννησος», την προσεχή Παρασκευή 8 Απριλίου 2011, στις 10 π.μ., στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη 24.4.2024

Στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές. Μεμονωμένες …