ΠΑΤΡΑ: Εργαζόμενοι σε απόγνωση

Το ERGASIANEWS λαμβάνει καθημερινά καταγγελίες εργαζομένων της περιοχής μας, για στυγνή εκμετάλλευση εργοδοτών και μάλιστα "επωνύμων" της περιοχής μας. Εργοδότες "επιφανείς" που μοστράρουν τις PORCHE και τις MERCEDES έξω από τα καφέ και τα κοσμικά κέντρα της πόλης μας, αλλά από την άλλη χρωστούν στους εργαζόμενους μηνιάτικα 3, 4, 5....μηνών. Όταν δε οι τελευταίοι ζητούν τ' αυτονόητο, εφευρίσκουν διάφορες μεθόδους για ν' αποφύγουν μισθούς και αποζημιώσεις. Μια απ' αυτές τις περιπτώσεις είναι η περίπτωση ενός συμπολίτη μας 31 ετών, τ' όνομα του οποίου θα παραμείνει άγνωστο για ευνότηους λόγους.

Παρακάτω σας παραθέτουμε την καταγγελία του συνάδελφού μας...
"Γεια σας,ειμαι ο ............31 ετων κι εχω το εξης προβλημα:Το 2010 πηγα με 8μηνη συμβαση μεσω
 Α.Σ.Ε.Π σε νοσοκομειο για εργασια. Με το που τελειωσα την συμβαση  (Ιουλιο 2010) μπηκα στο ταμειο ανεργιας για 6 μηνες και ξεκινησα να ψαχνω κατευθειαν για δουλεια διοτι ο πατερας μου εχει καταθεσει χαρτια για συνταξη κι επειδη δεν πληρωνεται υπηρχε (και υπαρχει) αμμεση αναγκη για χρηματα. Οπως γνωριζετε στην περιοχη μας (Πατρα) δεν υπαρχουν δουλειες και ειδικα στο αντικειμενο μου, στραφηκα παλι σε καφετεριες, δεν εβρισκα ομως με ασφαλεια και λογω οικονομικων πιεσεων ειπα ναι στην μαυρη εργασια (ακομη μια φορα) και ξεκινησα να κανω καποια μεροκαμματα. Μετα τον Ιανουριο 2011 αρχισε να μην με πληρωνει κανονικα σε σημειο να φτασουμε τα 800 ευρω υπολοιπο με υποσχεσεις οτι θα τα παρω και τωρα που σταματησα αναγκαστικά για να δω τι θα κανω δεν μου τα πληρωνει. Δεν εχω παρει χρηματα απο τις αρχες Μαρτη που σταματησα και το προβλημα ειναι οτι επειδη επαιρνα το επιδομα μεχρι τον Γεναρη δεν μπορω να κανω καταγγελια γιατι δεν ξερω τι γινεται σ'αυτην τη περιπτωση. Αυτο μου συμβαινει και προσπαθω να βρω μια λυση, καθε συμβουλη σας θα με βοηθουσε.
Ευχαριστω"
Η έρευνα του ERGASIANEWS για τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία στην περιοχή μας συνεχίζεται. Τις επόμενες ημέρες θα αποκαλύψουμε με στοιχεία τη μεγάλη κομπίνα που στήνουν εργοδότες εκμεταλλευόμενοι το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας

Σταθερή διατήρησε η S&P την αξιολόγηση "ΒΒΒ-" - "Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική η αναβάθμιση", λέει ο …