Ανακοίνωση εργαζομένων Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου (Σ.Ε.ΓΕ.Ρ.Α.), απαντώντας σε πρόσφατα δημοσιεύματα περί «εργοδοτικού σωματείου», που αναρτήθηκαν με αφορμή την αντίδραση των εργαζομένων κατά την πρωτοβουλία ανοίγματος των διοδίων του κινήματος «Δεν Πληρώνω», αναφέρει τα εξής:
«Η αντίδραση των εργαζομένων δεν ήταν συντεταγμένη, αλλά αυθόρμητη πρωτοβουλία διαμαρτυρίας που έγινε με σκοπό να διαφυλαχθεί το εργασιακό περιβάλλον από καταστάσεις που υπονομεύουν την παροχή της εργασίας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως άλλοθι περιορισμού των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η εύκολη ερμηνεία της
 υποκίνησης από την εργοδοσία που αποτελεί συνήθη τρόπο αποδοκιμασίας της στάσης εργαζομένων των οποίων επί μέρους ενέργειες δεν εναρμονίζονται με την «κινηματική» αλήθεια, αδικεί τους εργαζόμενους και το σωματείο τους.

Το Σ.Ε.ΓΕ.Ρ.Α. επιθυμεί, με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα να επισημάνει τα ακόλουθα:
-    Η εναλλακτική λύση στα ακριβά διόδια δεν είναι τα κλειστά διόδια.
-    Η εναλλακτική λύση του ανίκανου και διεφθαρμένου κράτους, δεν είναι το διαλυμένο κράτος.
-    Η αντίδραση στην προϊούσα οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι η αποσύνθεση της κοινωνίας.
-    Είναι άξιο απορίας, πως ενώ οι συντάκτες αυτών των δημοσιευμάτων, οι οποίοι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια γύρω από την πάλη των τάξεων και τον ταξικό χαρακτήρα της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, προσποιούνται ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι τέτοιες πρωτοβουλίες υπονόμευσης της ομαλής λειτουργίας της Γέφυρας, εύκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οποιονδήποτε εργοδότη ως άλλοθι περιορισμού εργασιακών κατακτήσεων του σωματείου μας.

Το Σ.Ε.ΓΕ.Ρ.Α. επισημαίνει ότι οι αναφορές που έγιναν σε αυτό με πρόσφατα δημοσιεύματα, δεν το αγγίζουν και δεν το αφορούν. Διαβεβαιώνει δε τα μέλη του αλλά και κάθε ενεργό πολίτη και φορέα της κοινωνίας ότι θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα του για τη διεύρυνση των κατακτήσεών του και τη διασφάλιση και αύξηση των θέσεων εργασίας, χωρίς να κλείνει τα αυτιά και τα μάτια σε κάθε υπεύθυνη φωνή και πρωτοβουλία που δε διαβλέπει πρόοδο μέσα από το χάος και ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από τη διάλυση.»

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγέρη στον ΣΚΑΪ: Εγκαλώ τον κ. Καραμανλή για τα ψέματά του

Πώς σχολίασε τα φλέγοντα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας η Δώρα Αυγέρη, υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ «Εγκαλώ …