ΓΣΕΕ: "ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14.4.2011
ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι και οι εκτιμήσεις της ΓΣΕΕ ότι η πραγματική ανεργία θα ξεπεράσει το 2011 το 20%.
Αυτό αποδεικνύουν και τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για ποσοστό ανεργίας 15,1% και 756.000 εγγεγραμμένους ανέργους, περίπου 190.000 άτομα περισσότερα από τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Η εφιαλτική αύξηση της ανεργίας σε συνδυασμό
 με τα προβλήματα της οικονομίας δημιουργούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα και αβεβαιότητες, γι΄αυτό επιβάλλουν στην Κυβέρνηση τη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων για την τόνωση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Απαιτούμε την ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας, καθώς και την επιμήκυνση του χρόνου καταβολής του.
Η κοινωνία και οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν περαιτέρω διεύρυνση της ανεργίας. Καλούμε για ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση να δει την σκληρή πραγματικότητα και να προχωρήσει στην εφαρμογή μιας οικονομικής πολιτικής, που θα ενισχύσει την απασχόληση και την πραγματική οικονομία. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε Ελλάδα και Ευρώπη ακυρώνουν και καταστρέφουν κάθε έννοια κοινωνικής συνοχής αλλά και εξόδου από την ύφεση και την κρίση. Γι’ αυτό και απορρίπτονται κατηγορηματικά από τους εργαζόμενους.
Απαιτούμε και διεκδικούμε από την Κυβέρνηση και την Τρόικα των δανειστών, την άμεση αλλαγή της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, πριν μετατραπεί η χώρα μας και η Ευρώπη σε μια ήπειρο ανεργίας και φτώχειας, με ευημερούντες αριθμούς και δείκτες αλλά εξαθλιωμένους πολίτες.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024

Κορονοϊός, γρίπη, ιός RSV, ενημέρωση ΕΟΔΥ. Ενιαία έκθεση ΕΟΔΥ Πέμπτη 28.3.2024   Ο ΕΟΔΥ προέβη …