Σωματείο Εργαζομένων στην Κατασκευή του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας {Ε65}

Δελτίο Τύπου
Το Σάββατο το μεσημέρι, 16/4/2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του σωματείου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη, στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας Τρικάλων. Το σωματείο έθεσε υπόψη τους τα προβλήματα των εργαζομένων και κατέθεσε υπόμνημα διαμαρτυρίας. Ο Περιφερειάρχης μας είπε πως δέχεται το γεγονός ότι  η κατάσταση των εργαζομένων είναι δύσκολη και πως θα χειροτερέψει περισσότερο. Σχετικά με την συνέχιση της κατασκευής του Ε65, μας είπε πως απʼ την πλευρά του πιέζει διαρκώς για την συνέχιση του έργου αλλά ακόμα δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι..
Απʼ την πλευρά του σωματείου τονίσαμε ότι αρκετοί  άνεργοι  έφτασαν ή φτάνουν στα όρια της εξαθλίωσης και ο κάθε αρμόδιος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.
Υπόμνημα διαμαρτυρίας
Προς κάθε αρμόδιο και υπεύθυνο:
Είμαστε οικοδόμοι και άλλοι εργαζόμενοι { εργάτες, χειριστές, οδηγοί, τοπογράφοι, μηχ/κοί} που απολυθήκαμε, οι περισσότεροι, απʼ τον Ε65.
ΟΙ περισσότεροι  μπήκαμε στο ταμείο ανεργίας,  το οποίο φυσικά ήταν ανεπαρκές αλλά και αυτό τελείωσε ή τελειώνει σύντομα.  Προοπτική εξεύρεσης εργασίας  δεν υπάρχει και απλά μακραίνουμε περισσότερο την ουρά των ανέργων.
Την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις μας τρέχουν{ δάνεια, φροντιστήρια, ενοίκια, διατροφή, ρουχισμός, θέρμανση} και οι τράπεζες όπως και οι άλλες υποχρεώσεις μας, δεν περιμένουν. Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο.
Το κράτος και η κυβέρνηση, αν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για εμάς, πρέπει,  εδώ και τώρα,  να λάβουν κάποια ελάχιστα μέτρα για την επιβίωσή μας.
Πρέπει να διαγραφούν  ή να παγώσουν τα δάνεια, να πέσουν και να πληρωθούν απʼ τον ΟΑΕΔ  ή τον ΟΕΚ τα ενοίκια, να υπάρξει δωρεάν δημόσια παιδεία και υγεία,  να μηδενιστούν απʼ τους Δήμους οι φόροι και τα διάφορα τέλη, να παίρνουμε ταμείο ανεργίας μέχρι να βρούμε δουλειά και να υπολογίζεται συντάξιμος ο χρόνος αυτός. Πρέπει να ανοίξουν δουλειές για να δουλέψουμε όλοι μας ειδάλλως θα αρχίσουμε να μαλώνουμε και  να τρωγόμαστε  μεταξύ μας [ οι άνεργοι με αυτούς που έχουν δουλειά, οι ιδιωτικοί με τους δημόσιους, οι άσπροι με τους μαύρους, οι έλληνες με τους αλλοδαπούς και πάει λέγοντας}.Ελπίζουμε πως δεν θέλετε αυτό. Εάν λοιπόν δε θέλετε να γίνουμε ζούγκλα, τότε πρέπει να πάρετε τα ελάχιστα μέτρα που ζητάμε παραπάνω.
Απρίλης 2011
          Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας
Κάβουρας Δημήτρης                                                    Φώτος Φώτιος
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συντάξεις Ιουνίου 2021. Πότε πληρώνονται. Ημερομηνίες πληρωμής

Συντάξεις Ιουνίου 2021. Πότε πληρώνονται. Ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις ΕΦΚΑ δημοσίου ΙΚΑ ΟΑΕΕ ΝΑΤ …