Η τραγωδία της Marfin στο Mega

Ένας χρόνος συμπληρώνεται στις 5 Μαΐου από την τραγωδία στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, όταν κατά τη διάρκεια της πρώτης μεγάλης διαδήλωσης κατά του μνημονίου και της ένταξης της χώρας μας στον μηχανισμό στήριξης (Ε.Ε. και ΔΝΤ) κουκουλοφόροι έριξαν μολότοφ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά, να εγκλωβιστούν μέσα στο κτίριο 27 άτομα και τελικά να χάσουν τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος γυναίκα, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο Σταύρος Θεοδωράκης, που έχει δώσει δείγματα ότι μπορεί να αγγίζει δύσκολα θέματα, αυτή τη φορά ετοίμασε μια συγκλονιστική εκπομπή («Πρωταγωνιστές»), που θα μεταδοθεί από το Mega την Κυριακή 1η Μαΐου, στην οποία οι πληροφορίες λένε ότι θα ακουστούν για πρώτη φορά πολλές αλήθειες.

Και μπορεί ο Σταύρος Θεοδωράκης να μας έχει συνηθίσει στις δύσκολες και «ενοχλητικές» εκπομπές, όμως αυτό που αξίζει τον κόπο να επισημανθεί είναι ότι η εκπομπή αυτή θα μεταδοθεί τελικά από το Mega, παρά το ότι, όπως ακούστηκε, ορισμένοι κύκλοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τη μετάδοσή της. Με δεδομένο λοιπόν αυτό, θα πρέπει να πούμε - έστω και με μια δυσκολία ομολογούμε - συγχαρητήρια στην ηγεσία και την ιδιοκτησία του καναλιού, που έδειξε να μην υποκύπτει σε τέτοιου είδους πιέσεις.

Ο Σταύρος Θοδωράκης ξέρει να κάνει αποκαλυπτικές εκπομπές, που καθηλώνουν κάθε Κυριακή τους τηλεθεατές. Έτσι και αυτή θα έχει πολλά ρεπορτάζ, πολλές συνεντεύξεις και πολλές αποκαλύψεις. Μιλούν όλοι σχεδόν οι πρωταγωνιστές, από διαδηλωτές, εργαζόμενους που εκείνη την ώρα είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο υποκατάστημα, συγγενείς των νεκρών, μεταξύ των οποίων και της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, 32 ετών, που εγκλωβίστηκε στον πάνω όροφο του υποκαταστήματος της Marfin και η οποία μάλιστα - όπως είπαμε - ήταν έγκυος.

Οι πληροφορίες λένε επίσης ότι υπάρχουν πολλά ρεπορτάζ για το θέμα των ευθυνών που οδήγησαν στην τραγωδία αυτή, ακούγονται πρόσωπα που έκαναν την έρευνα για τον καταλογισμό των ευθυνών και για τις ελλείψεις που υπήρχαν στο ζήτημα της ασφάλειας και της πυρασφάλειας του κτιρίου.

Θυμίζουμε ότι, όπως είχε αποκαλύψει πέρσι το «Βήμα» (24/9/2010), σύμφωνα με το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα της Marfin υπήρχαν σοβαρά προβλήματα ασφαλείας, αφού στο κτίριο υπήρχε μόνο μια έξοδος κινδύνου, η οποία μάλιστα βρέθηκε και κλειδωμένη, ενώ το τηλεχειριστήριο είχε χαθεί. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το «Βήμα» και με βάση την αποκάλυψη του πορίσματος, υπήρχαν προβλήματα πυρασφάλειας, ενώ η επιχείρηση δεν είχε εξασφαλίσει το απαιτούμενο πιστοποιητικό πυρασφάλειας που εκδίδει η πυροσβεστική.

Φαίνεται ότι αυτή τη φορά θα παρακολουθήσουμε την Πρωτομαγιά, από το Mega, τον Σταύρο Θεοδωράκη και τους «Πρωταγωνιστές», μια αποκαλυπτική εκπομπή για τις ευθύνες της τραγωδίας στο υποκατάστημα της Marfin, που συντάραξε πριν από έναν χρόνο όλη τη χώρα με τον τραγικό θάνατο τριών εργαζομένων. 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ισραήλ: Ο οίκος S&P υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

"Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους" Ο διεθνής οίκος …