ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ

ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ και πλειστηριασµούς προειδοποιεί το ΙΚΑ τους οφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθµιση και δεν θα καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές. Τονίζεται ότι οι οφειλές προς το ΙΚΑ κινούνται στα 5,9 δισ. ευρώ και λόγω της κρίσης παρατηρείται απροθυµία στην εξόφλησή τους.

Ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος σε ανοικτή επιστολή που απέστειλε χθες στις δηµόσιες επιχειρήσεις Νοµικών Προσώπων ∆ηµοσίου και Ιδιωτικού ∆ικαίου, τους οργανισµούς Τοπικής αυτοδιοίκησης, τις ∆ηµοτικές Επιχειρήσεις και τους Γεωργικούς Συνεταιρισµούς που αντιµετωπίζουν προβλήµατα οφειλών από καθυστερούµενες ασφαλιστικές εισφορές τονίζει ότι «η εφαρµογή των αναγκαστικών µέτρων θα είναι άµεση και χωρίς εξαίρεση».

Με την επιστολή του ο κ. Σπυρόπουλος ενηµερώνει για τις δυνατότητες διακανονισµού και αποπληρωµής που παρέχει η πρόσφατη ασφαλιστική ρύθµιση µε την αξιοποίηση των ιδιαίτερα ευνοϊκών όρων που προβλέπει. ο κ. Σπυρόπουλος επισηµαίνει ότι η συγκεκριµένη ρύθµιση αποτελεί αφετηρία οριστικής απεµπλοκής των επιχειρήσεων από το δυσβάστακτο βάρος οφειλών ασφαλιστικών εισφορών που δυσχεραίνουν την αναπτυξιακή προοπτική τους. ο διοικητής του ΙΚΑ υπενθυµίζει ότι οι υφιστάµενες ασφαλιστικές εισφορές ενσωµατώνουν ώς έναν βαθµό και την απώλεια εσόδων που προκαλούν η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροαποφυγή και η αδήλωτη εργασία και τονίζει ότι για οφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στην ρύθµιση και δεν θα καταβάλουν τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές, η εφαρµογή των αναγκαστικών µέτρων είναι άµεση και χωρίς εξαίρεση.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …