Δύο Διαδηλωτές σοβαρά τραυματισμένοι

Δύο νεαροί διαδηλωτές που συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Νίκαιας και Ευαγγελισμού.

Πρόκειται για δύο φοιτητές 31 και 29 ετών, αντίστοιχα.

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο 29 χρονος φοιτητής που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η κατάσταση της υγείας του 31χρονου φοιτητή που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Ξυλοδαρμός διαδηλωτή στην Γενική Απεργία και πορεία στο κέντρο της Αθήνας

Τα επεισόδια
Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 13.50 χθες στο Σύνταγμα ενώ ήταν σε εξέλιξη η πορεία.

Ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε πετώντας πλαστικά μπουκάλια νερού και άλλα αντικείμενα σε διμοιρίες των ΜΑΤ τη στιγμή που οι διαδηλωτές περνούσαν μπροστά από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Πανεπιστημίου.

Οι άντρες των ΜΑΤ καταδίωκαν κουκουλοφόρους στο πεζόδρομο της Βουκουρεστίου ενώ από την συνεχή ρίψη χημικών η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και σχηματίστηκε ένα πυκνό σύννεφο καπνού στο κέντρο της Αθήνας.

Κρίσιμη αλλά σταθερή χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, η κατάσταση της υγείας του 30χρονου μεταπτυχιακού φοιτητή που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά την διάρκεια των επεισοδίων ενώ εξίσου ανησυχητική είναι η κατάσταση της υγείας και του δεύτερου 29χρονου φοιτητή που νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης-Πατησίων με το μπλοκ της οποίας διαδήλωνε ο 30χρονος φοιτητής εξέδοσε ανακοίνωση με την οποία καταγγέλει την αναίτια αστυνομική επίθεση εναντίον του.

Όπως κατήγγειλαν φοιτητές που ήταν στην ίδια παρέα με τον 31χρονο, ενώ κινούνταν μαζί με άλλα άτομα επί της οδού Πανεπιστημίου σε κάποιο σημείο δέχθηκαν επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι τους κτύπησαν με το πίσω μέρος των γκλομπ τους και με τους ατομικούς πυροσβεστήρες.

Αμέσως ο 31χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας όπου εισήχθη για χειρουργική επέμβαση η οποία διήρκεσε αρκετές ώρες καθώς οι γιατροί δεν μπορούσαν να ελέγξουν την αιμορραγία.

Το ιατρικό ανακοινωθέν που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρει αναλυτικά:
«Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης ετών 31 προσκομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ περί ώρα 14. 45 συνεπεία, αναφερόμενου ξυλοδαρμού. Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικό τραύμα στο κρανίο κυρίως δεξιά, και ωτορραγία σύστοιχα.

Παρουσίαζε σταδιακά έκπτωση του επιπέδου συνείδησης και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής Πρώτων Βοηθειών, παρουσίασε κώμα με συνοδή ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως. Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκέφαλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου, εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκέφαλου. Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπιέση του εγκέφαλου και ανάσχεση της αιμορραγίας.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας υπό φαρμακευτική αγωγή και μηχανικό αερισμό .

Παρά τη σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση του τραυματία παραμένει κρίσιμη».
Σύμφωνα με την τοπική ΕΙΝΑΠ, το συνδικαλιστικό φορέα των ιατρών του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα».
Οι γιατροί κατέφεραν να κλείσουν το τραύμα και στη συνέχεια ο 31χρονος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τα επόμενα 24ωρα είναι αρκετά κρίσιμα, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς ωστόσο ο τραυματίας θα τεθεί υπό διαρκή παρακολούθηση για επτά ημέρες.

Όπως έλεγαν το τραύμα είχε προκληθεί από βαρύ αντικείμενο, κάτι που τους προκάλεσε εντύπωση.

Για την κατάσταση της υγείας του ενημερωνόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. εξεδόθη ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι διατάχθηκε η διενέργεια έρευνας σε βάθος για να διακριβωθούν τα αίτια και οι συνθήκες τραυματισμού του, καθώς και το ενδεχόμενο ευθύνης αστυνομικών.

Έξω από το νοσοκομείο Νίκαιας χθες το βράδυ μερικοί από τις εκατοντάδες που είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη συμπαράστασης στον τραυματία επιτέθηκαν και κτύπησαν ανώτατο αξιωματικό της Ασφάλειας Αττικής που συνόδευε Εισαγγελέα με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν.

Επίσης σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας μεταφέρθηκαν τουλάχιστον 12 τραυματισμένοι πολίτες για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Στα δυο συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ συμμετείχαν, κατά την ΕΛ.ΑΣ., περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι.
Παραλίγο τα επεισόδια να ξεκινούσαν και πριν από την πορεία όταν περίπου 30 κάτοικοι της περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 44χρονος δεν επέτρεπαν να διέλθουν από την 3η Σεπτεμβρίου μπλοκ διαδηλωτών.

Μάλιστα ένας από τους όρους που έθεταν ήταν «να περάσουν αφού πρώτα σταματήσουν και ψάλλουν τον εθνικό ύμνο».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που βρίσκονταν στο σημείο ανέλαβαν τις διαπραγματεύσεις και τελικά με την παρέμβαση και των ψυχραιμότερων οι συγκεντρωμένοι παραμέρισαν από το οδόστρωμα και άφησαν τους εργαζόμενους να περάσουν.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές σταμάτησαν μπροστά από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 44χρονος κάνοντας ενός λεπτού σιγή.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …