Φίλκεραμ-Johnson: «Τέλος εποχής», δεν μπορεί να ξαναλειτουργήσει

«Τέλος εποχής» για μία από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας, καθώς η «Φίλκεραμ-Johnson» έκλεισε την παραγωγική μονάδα της, δηλώνει ότι δεν μπορεί να ξαναλειτουργήσει και ζητά διαβούλευση για ομαδικές απολύσεις.
Οι 220 εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι επί 1,5 μήνα, ενώ πριν βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα επί τρίμηνο.
Η «Φίλκεραμ» τον Οκτώβριο του 2008 εγκαινίασε νέα μονάδα παραγωγής, αλλά μετά άρχισε να κλείνει παλαιότερες μονάδες με παράλληλη μείωση προσωπικού. Τον Ιανουάριο του 2011 το εργοστάσιο σταμάτησε την παραγωγική λειτουργία του, ενώ στις 14 Απριλίου η διοίκηση έστειλε εξώδικο στο Σωματείο εργαζόμενων, ζητώντας διαβούλευση για ομαδικές απολύσεις και δηλώνοντας αδυναμία επαναλειτουργίας. Η εταιρεία φέρεται να προωθεί τώρα προς αξιοποίηση το ακίνητο του εργοστασίου στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Η «Φίλκεραμ-Johnson» το 2007 είχε τζίρο 55 εκατ. ευρώ και τα προϊόντα της διετίθεντο σε 20 χώρες.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …