Πάτρα: Αναβρασμός στο Praktiker για τις εργασιακές ανατροπές- Πανελλαδική απεργία

Χθες το βράδυ αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου
επισκέφθηκε το υποκατάστημα της Πάτρας προς ένδειξη
συμπαράστασης στους εργαζόμενους που έκαναν καθιστική
διαμαρτυρία.

Αναβρασμός επικρατεί στο Praktiker στην Πάτρα μετά τις ανακοινώσεις απο την πλευρά της διοίκησης του πολυκαταστήματος για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις μερίδας εργαζομένων που προμηνύουν θύελλες. Όπως λέει στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Σωματείου Υπαλλήλων Praktiker Πάτρας, κ. Παπασημακόπουλος, στις 30 Μαϊου τους ανακοινώθηκε απο τον διευθυντή του καταστήματος ότι αλλάζουν οι συμβάσεις στους ταμίες και όσοι εργάζονται 8 ώρες θα εργάζονται από εδώ και στο εξής 6 ώρες και όσοι εργάζονται 6, θα απασχολούνται μόνο 4.
Στην Πάτρα αυτό το μέτρο αφορά επτά εργαζόμενους οι οποίοι εργάζονται 6ωρο.
Οι υπάλληλοι κλήθηκαν να απαντήσουν για το αν δέχονται ή όχι, μέσα σε μία μέρα, μέχρι δηλαδή τις 31 Μαϊου. Οι πέντε υπέγραψαν ενώ οι υπόλοιποι δύο έλαβαν αποζημίωση και έφυγαν.
Ακολούθησε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων ενώ χθες, μετά τη λήξη της βραδινής βάρδιας, οι εργαζόμενοι πραγματοποιησαν καθιστική διαμαρτυρία έξω απο το κατάστημα της Πάτρας.
Σήμερα οι εργαζόμενοι έκαναν δίωρη στάση εργασιας από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου έκαναν στάση απο τις 12 έως τις 4 μετά το μεσημέρι.
Αύριο οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία.
Στην Πάτρα απασχολούνται συνολικά 80 άτομα ενώ πανελλαδικά οι εργαζόμενοι είναι 1.800.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας για ΑΙΓΙΣ: Mάχη το καλοκαίρι

Ο κος Κικίλιας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως μέσα σε 9 μήνες προκηρύχθηκαν διαγωνισμοί ύψους 1,5 …