ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

Συνεδριάζουν σήμερα οι ηλεκτροδηγοί του μετρό και του τραμ, προκειμένου να αποφασίσουν το απεργιακό πρόγραμμά τους
Συνεδριάζουν σήμερα οι ηλεκτροδηγοί του μετρό και του τραμ, προκειμένου να αποφασίσουν το απεργιακό πρόγραμμά τους
Κοινό συλλαλητήριο το Σάββατο προγραμματίζουν ΓΣΕΕ,
 ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ
Νέο γύρο κινητοποιήσεων προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες με αιχμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων τις προσεχείς ημέρες για τις νέες Συλλογικές Συμβάσεις, ενώ σήμερα πραγματοποιούν την πρώτη από τις τρεις απεργίες που έχουν εξαγγείλει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Οι ίδιοι μάλιστα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στη 1 μετά το μεσημέρι στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας στην περαιτέρω μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στον Οργανισμό.
Στο μέτωπο των συγκοινωνιών, οι ηλεκτροδηγοί του μετρό και του τραμ συνεδριάζουν σήμερα προκειμένου να αποφασίσουν το απεργιακό πρόγραμμά τους που θα περιλαμβάνει στάσεις εργασίας και απεργίες.
Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, οι οποίοι αντιδρούν στις 170 υποχρεωτικές μετατάξεις.
Σύμφωνα με τον νόμο για τον ΟΑΣΑ, οι πέντε συγκοινωνιακές εταιρείες συγχωνεύονται σε δύο, μία για τα οδικά μέσα (ΟΣΥ) και μία για τα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ). Η συγχώνευση θα ξεκινήσει μέσα στο ερχόμενο 15θήμερο και θα σηματοδοτήσει ριζικές αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες.
Την ίδια στιγμή, η ΓΣΕΕ, ύστερα από την κοινή σύσκεψη με τις ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ, ανακοίνωσε πρόγραμμα κινητοποιήσεων έως και τις 21 Ιουνίου, το οποίο θα περιλαμβάνει κοινό συλλαλητήριο με την ΑΔΕΔΥ το Σάββατο στις 11.00 στην πλατεία Ομονοίας, 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και των υπό εκποίηση επιχειρήσεων και οργανισμών του Δημοσίου στις 9 Ιουνίου και 24ωρη γενική απεργία με προτεινόμενη ημερομηνία τη 15η Ιουνίου.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …