Στην Τουρκία οι Ευρωπαίοι για εργασία

Στην Τουρκία για δουλειά οι ΕυρωπαίοιΑντιστρέφονται οι ρόλοι

Αυξάνεται και πληθύνεται ο αριθμός των νέων Τούρκων τρίτης γενιάς από χώρες όπως αυτές της Ισπανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ρωσίας και Ιταλίας που αναζητούν θέσεις εργασίας στην Τουρκία αφήνοντας πίσω τους τις προαναφερθείσες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου «Arslan», Αχμέτ Αρσλάν, για τη θέση του ειδικού στο ξένο εμπόριο για τις κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις του ομίλου έχουν κατατεθεί περίπου 800 αιτήσεις ενώ οι 40 από αυτές προέρχονται από νέους εκτός Τουρκίας και συγκεκριμένα από τις παραπάνω χώρες.

Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Αρσλάν, είναι μια νέα τάση, αφού στο παρελθόν νέοι και μάλιστα με πολλά προσόντα- πτυχίο στο διεθνές δίκαιο και το διεθνές εμπόριο και έως τέσσερις ξένες γλώσσες- δεν συμπεριλαμβάνονταν στον κατάλογο των αιτούντων.

Ο Τούρκος επιχειρηματίας απέδωσε το φαινόμενο αυτό στην οικονομική σταθερότητα που επιδεικνύει η χώρα του.

Γεγονός πάντως αποτελεί ότι η κατάσταση φαίνεται να έχει αντιστραφεί καθώς πριν από 50 χρόνια οι Τούρκοι εργάτες ήταν αυτοί που αναζητούσαν εργασία στο εξωτερικό. Μάλιστα, η κατάσταση αυτή συνεχιζόταν επί χρόνια, αφού τα οικονομικά δεδομένα στην Τουρκία δεν ήταν καλά. Τώρα, ωστόσο, Τούρκοι τρίτης γενιάς που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ευρώπη, έχουν αρχίσει να καταθέτουν αιτήσεις, αναζητώντας εργασία στην πατρίδα τους.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φρέντη Μπελέρης: πανηγυρισμοί στη Χιμάρα για τη υποψηφιότητά του

Σε ηχητικό μήνυμα στα social media, ο εκλεγμένος και φυλακισμένος δήμαρχος Χιμάρας μίλησε για «μάχη …