ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ: "ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ 15ης ΙΟΥΝΗ"

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σύσσωμοι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι, ο λαός ξεσηκωνόμαστε και είμαστε ξανά στους δρόμους του αγώνα, γιατί η άδικη, σκληρή και αδιέξοδη οικονομική πολιτική συνεχίζεται εξοντώνοντας και εξαθλιώνοντας όλους μας.

Το νέο μνημόνιο, με το νέο πακέτο μέτρων υλοποιείται η πιο βάρβαρη αναδιανομή εισοδημάτων, η πιο ακραία ανατροπή κοινωνικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων χωρίς να επηρεάζεται κανένας από τους έχοντες και κατέχοντες, φοροκλέπτες ή καταχραστές του δημόσιου πλούτου, που εξακολουθούν να πίνουν στην υγεία των κορόιδων!!!

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την ασκούμενη Κυβερνητική πολιτική, καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε απερίφραστα την εκβιαστική, συστηματική και κερδοσκοπική Ευρωπαϊκή-Τροϊκανή Νεοφιλελεύθερη τακτική.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü      Απόκρουση και απόρριψη όλων των αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου πακέτου μέτρων.

ü      Την φραγή του κύματος των απολύσεων, της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

ü      Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης των επενδύσεων και της ανάπτυξης για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και απασχόλησης, προϋπόθεση αναγκαία και απαραίτητη για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση.

ü      Την απόκρουση της εκ περιτροπής απασχόλησης και κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης.

ü      Υποχρεωτικότητα και γενίκευση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων από ΣΣΕ.
ü      Την ενίσχυση των εισοδημάτων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων, με άμεση προτεραιότητα την επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης.

ü      Να γίνουν σεβαστά οι Σ.Σ.Ε., τα εργασιακά δικαιώματα και ο δημόσιος χαρακτήρας στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς κοινής ωφέλειας.

ü      ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΙΣΘΟΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟ μικρότερο απ’ αυτό της ΕΓΣΣΕ καμία ατομική σύμβαση και κανένας ατομικός μισθός δεν επιτρέπεται και δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.

ü      Ενίσχυση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας, αυστηρή πάταξη της εισφοροκλοπής, εισφοροδιαφυγής, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, κατάσχεση περιουσίων των παραβατών.

ü      Επιτέλους να πληρώσουν οι φοροκλέπτες. Οι έχοντες και κατέχοντες, όλοι αυτοί που «ταΐζουν» τις τραπεζικές θυρίδες και τις τράπεζες του εξωτερικού με αδήλωτα, αφορολόγητα και «μαύρα» χρήματα της ελληνικής οικονομίας.

ü      Διατήρηση και ισχυροποίηση των επιχειρήσεων και οργανισμών του δημοσίου η οποία είναι η ελάχιστη αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και προοπτική της χώρας.

ü      Την ουσιαστική ενίσχυση των ανέργων, με την αύξηση και επέκταση του επιδόματος ανεργίας καθώς και με τη χορήγηση πρόσθετων κοινωνικών παροχών.

Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι   Μ Π Ο Ρ Ο Υ Μ Ε

Να ανατρέψουμε την κατάσταση και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στα κοράκια της Τρόϊκας ότι οι Έλληνες τον ζυγό δεν τον ΑΝΤΕΧΟΥΝ!!!!

Ο Λ Ο Ι   Μ Α Ζ Ι   Ε Ν Ω Μ Ε Ν Ο Ι   Κ Α Ι   Μ Ε   Κ Ο Ι Ν Η   Δ Ρ Α Σ Η

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15-06-2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ

ΑΠΟ ΤΟ Ε. Κ. ΠΑΤΡΑΣ
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …