Προσχηματική συζήτηση..., Βοήθα φτωχέ να μην σου μοιάσω.

ΕΝΩΣΗ    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ    ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ     ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΧΡΟΝΟΣ   ΙΔΡΥΣΗΣ  1931  - ΕΔΡΑ ΧΑΛΚΙΔΑ   Μ. ΦΡΙΖΗ  10
ΤΗΛ. 2221022104  -  2221082224  - 2221059298     FAX:  2221082224
Αριθ.  Αποφ.  598/31  Πρωτ.  Χαλκίδας  -  Αριθ.  Καταχ.  193/31
Τροποποίηση   204/72   Πολυμελούς  Πρωτ.   Χαλκίδας  -  Αριθ. Καταχ.  69/72
ΑΡΙΘ.  ΠΡΩΤ. 430                                                                XAΛΚΙΔΑ   30/6/2011 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι
Την Τρίτη 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε  η προγραμματισμένη, πριν την προκήρυξη της 48ωρης Γενικής Απεργίας, τρίτη συνάντηση του Δ.Σ. του Σωματείου μας με εκπροσώπους της ΑΓΕΤ, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επιχειρησιακή Σ.Σ.Ε. 2011.
Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι επρόκειτο για μια συζήτηση, που προσχηματικά η ΑΓΕΤ τη βαφτίζει «διάλογο», αφού επιμένει να απορρίπτει το σύνολο των δικών μας αιτημάτων και να μας πιέζει να της κάνουμε αντιπροτάσεις πάνω στα δικά της αιτήματα που προβλέπουν, όπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει, τα πιο κάτω:
·        Περικοπή των πάσης φύσεως αποδοχών κατά 10%.
·        Συμψηφισμό μελλοντικών αυξήσεων με τη διαφορά μεταξύ προβλεπόμενου και καταβαλλόμενου μισθού και μέχρι του ποσού των 80 ευρώ.
·        Ελαστικό ωράριο για υπερωριακή απασχόληση.
·        Κατάργηση παλαιότερων συλλογικών ρυθμίσεων ( νυχτερινή εργασία-επίδομα εργασίας Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς, Πάσχα κ.λ.π. ).
Όπως αντιλαμβάνεστε η παραμονή μας σε μια τέτοιου είδους διαδικασία, παρωδίας διαλόγου, θα έδινε άλλοθι στους εκπροσώπους της ΑΓΕΤ ότι …συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.
Σεβόμενοι τους εαυτούς μας και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε τους δηλώσαμε, για μια ακόμη φορά, ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής μεταξύ μας και αποχωρήσαμε.
Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη και εκτιμώντας την κοινωνικο-πολιτικο-οικονομική κατάσταση θα προσφύγουμε στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (Ο.ΜΕ.Δ) για την υπογραφή Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε.
Σημειωτέον ότι τα αιτήματα της ΑΓΕΤ έχουν ήδη απορριφθεί από τη Γενική μας Συνέλευση στις 26/6/2011 και έχουμε αντιπροτείνει, με την 420/23-5-2011ανοιχτή επιστολή μας, τη σύναψη δανειακής σύμβασης.
Για το Δ.Σ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                    Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
   Κούκουρας Ηλίας                                                                 Τραγουλιάς Παναγιώτης
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κώστας Σιδηρόπουλος αντικαθιστά τον Παπανώτα

Η μητέρα του ανήρτησε σήμερα στο Facebook ευχές για την υποψηφιότητά του γιου της και …