Θετικοί στο άνοιγμα του επαγγέλματος εμφανίζονται οι οδηγοί ταξί

taksiΟι οδηγοί ταξί τάσσονται υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματος, σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες που αντιδρούν, προαναγγέλλοντας απεργία διαρκείας. Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ο πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί κ. Χρήστος Πέτρου υποστήριξε ότι με το άνοιγμα του επαγγέλματος θα μειωθούν τα κόμιστρα ώς και 20% και θα αναβαθμιστεί το επίπεδο των υπηρεσιών.

«Πάντα τασσόμασταν υπέρ της κατάργησης των εμποδίων και των αγκυλώσεων που δυσκολεύουν την άσκηση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας» είπε ο κ. Πέτρου, σημειώνοντας ότι οι οδηγοί ταξί αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο εργασιακό καθεστώς,

«είμαστε λίγο πριν τον Μεσαίωνα». «Το καθεστώς είναι αυτό όπως του νεοτσιφλικά με τον κολίγο» υποστήριξε, καταγγέλλοντας ότι μόνο το 15% των οδηγών ταξί είναι ασφαλισμένοι, ενώ το υπόλοιπο 85% αφορά μαύρη και αδήλωτη εργασία.

Ο κ. Πέτρου κατήγγειλε, επίσης, ότι οι ιδιοκτήτες «έχουν εξαφανίσει την εργοδοτική εισφορά» με αποτέλεσμα οι οδηγοί να καταβάλλουν και την εργατική και την εργοδοτική εισφορά, ενώ έκανε λόγο και για συστηματική παραβίαση του ωραρίου εργασίας. «Δουλεύουμε 12ωρες βάρδιες και οι κύριοι δηλώνουν ότι δουλεύουμε πενθήμερο και οκτάωρο» είπε.
«Αν ανοίξει το επάγγελμα θα επικρατήσει η αρχή της ισότητας και της αναλογικότητας» υποστήριξε, τονίζοντας ότι «στην ανοιχτή αγορά δεν μπορούν να υπάρχουν κλειστά επαγγέλματα».
Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες ταξί απειλούν με απεργία διαρκείας εάν το υπουργείο Μεταφορών επιμείνει στο σχέδιο για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Υπόμνημα Ανδρουλάκη στον Άρειο Πάγο για «κόψιμο» των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

«Η πραγματική ηγεσία του κόμματος ασκείται από τον καταδικασθένα σε ποινή κάθειρξης για ένταξη και …