ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΥΑΠ: Κατήγγειλαν τη Διοίκηση και τον Κοντοέ γι' αυταρχισμό και άνιση μισθολογική μεταχείριση

Σε καταγγελίες εις βάρος της Διοίκησης της ΔΕΥΑΠ και του προέδρου κ. Κοντοέ, για άνιση μισθολογική μεταχείριση, προχώρησαν εργαζόμενοι που υπάγονται στο τμήμα οικονομικού και αποθήκης της εταιρείας.
Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα, εργαζόμενοι και εταιρεία διασταύρωσαν τα ξίφη τους ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας Πατρών, στα πλαίσια εργατικής διαφοράς, με αιχμή του δόρατος το προβλεπόμενο, από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, επίδομα ισολογισμού.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους και το Σωματείο τους, η Διοίκηση Κοντοέ προχώρησε σε επιλεκτική - μονομερή περικοπή ποσοστού του επιδόματος ισολογισμού και μάλιστα σε εργαζόμενους που έχουν ενεργό ρόλο στην κατάρτιση και σύνταξη του ισολογισμού. Από
την απόφαση περικοπής του συγκεκριμένου επιδόματος εξαίρεσαν, πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των εργαζομένων, ορισμένους "αρεστούς" υπαλλήλους και στελέχη, γεγονός που ενισχύει τους ισχυρισμούς των υπολοίπων εργαζομένων περί "επιλεκτικής" και άνισης μισθολογικής πολιτικής.
Μάλιστα ο κ. Κοντοές εμφανίσθηκε ανένδοτος ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις - υποδείξεις της αρμόδιας επιθεωρήτριας.
Η ΔΕΥΑΠ ζήτησε και έλαβε προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να καταθέσει σχετικό υπόμνημα με τις θέσεις της επί του ζητήματος, ενώ οι εργαζόμενοι διαμέσου του Σωματείου τους και του εκπροσώπου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας κ. Δ. Καραγεωργόπουλου ζήτησαν την επιβολή διοικητικών κυρώσεων και την διαβίβαση της υπόθεσης στον αρμόδιο Εισαγγελέα για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών σε κάθε ένα μέλος του ΔΣ της επιχείρησης και κατά οιουδήποτε άλλου στελέχους συμμετείχε στην υλοποίηση της.
Μετά τα παραπάνω δεν αποκλείεται η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των στελεχών της ΔΕΥΑΠ, δεδομένου ότι έχει παραβιαστεί ο Ν.1876/1990 και πληθώρα άλλων διατάξεων της ισχύουσας εργατικής νομοθεσίας.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …

One comment

  1. Ντινα Πεταλα

    Δηλωνω κατηγορηματικα οτι ουδεποτε το Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ συζητησε πολλω δε μαλλον αποφασισε κατι τετοιο.Επομενως ο Προεδρος κ.Κοντοες ενηργησε χωρις αποφαση του Δ.Σ.Κριμα γιατι στχνα μιλαει για δημοκρατικες ευαισθησιες.ΝΤΙΝΑ ΠΕΤΛΛΑ,μελος του Δ.Σ της ΔΕΥΑΠ απο την παραταξη ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ