Σε διαθεσιμότητα 35 εργαζόμενοι στην DIANA

Η κρίση «χτύπησε» και την πόρτα της Χαρτοποιίας Θράκης «DIANA Α.Ε.», μιας δυναμικής εταιρείας που δραστηριοποιείται από το 1980 στο νομό μας και έχει δώσει δουλειά σε μια ολόκληρη γενιά εργαζομένων φτάνοντας κάποτε να δουλεύουν σ’ αυτή 700 άτομα. Τα «αρνητικά σημάδια» δυσλειτουργίας και οικονομικής δυσπραγίας της εταιρείας άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους από τον Δεκέμβριο του 2010 όταν τους έκοψαν το φυσικό αέριο και συνεχίστηκαν με τη διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ για 3 βδομάδες από τις 6 Ιουνίου. Όμως και στους εναπομείναντες 120 εργαζόμενους έχει αντίκτυπο αυτή η δυσλειτουργία όχι όμως στους μισθούς τους αφού πληρώνονται κανονικά και τους μισθούς και τα επιδόματα αδείας αλλά στο κομμάτι που αφορά την εργασιακή τους σχέση με την εταιρεία και γενικότερα του εργασιακού τους μέλλοντος.

«Στον πάγκο» 35 εργαζόμενοι
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ταυτόχρονα με τη διακοπή ρεύματος η διοίκηση

έδωσε αναγκαστική άδεια σε 35 εργαζόμενους στο παραγωγικό τμήμα, στο οποίο εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς το όλο πρόβλημα της εταιρείας εστιάζεται στην αδυναμία προμήθειας πρώτων υλών. Μετά από παρέμβαση του αν/ υπουργού Ανάπτυξης κ. Σωκράτη Ξυνίδη (επιβεβαιώθηκε και από εργαζόμενους και από τον διευθυντή) το πρόβλημα λύθηκε και οι εργαζόμενοι επανήλθαν…για να ξαναφύγουν όμως με ..διαθεσιμότητα αυτή τη φορά όσοι έχουν εξαντλήσει τις άδειες τους από το παραγωγικό τμήμα ενώ σταδιακά θα πάρουν τις άδειες τους από τα άλλα τμήματα. Και έτσι ουσιαστικά η DIANA πάει για διακοπές…
Επισημαίνεται όπως πληροφορηθήκαμε από τους εργαζόμενους έχουν πληρωθεί κανονικά τους μισθούς και το επίδομα άδειας και τώρα που τίθενται σε διαθεσιμότητα σύμφωνα με τον νόμο θα εισπράττουν το 50% του μισθού τους επί των ακαθάριστων αποδοχών τους συν 10% από τον ΟΑΕΔ.

Τριμερή ζήτησε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης
Παρέμβαση επί του προβλήματος που παρουσιάστηκε έκανε το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, γνωστοποιώντας το θέμα στην Επιθεώρηση Εργασίας και ζητώντας τριμερή ώστε να δώσει εξηγήσεις η επιχείρηση για ποιους λόγους κατέστησε σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους και ποιες είναι οι προθέσεις της. Η τριμερής ορίστηκε για τις 27 Ιουλίου.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …