Ρ. Σπυρόπουλος: Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις του ΙΚΑ

«Θα κινδύνευαν (σ.σ. οι συντάξεις) σε περίπτωση που εμείς μέναμε με σταυρωμένα χέρια», δήλωσε καθησυχαστικά ο διοικητής του ΙΚΑ

«Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν. Θα κινδύνευαν σε περίπτωση που εμείς μέναμε με σταυρωμένα χέρια», δήλωσε καθησυχαστικά ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος σε συνέντευξή του στο ρ/σ Βήμα FM 99,5.
Υπογράμμισε ακόμα ότι γίνεται προσπάθεια από την πλευρά του ΙΚΑ για «εξασφάλιση των χρημάτων που απέδωσαν οι εργαζόμενοι» καθώς και για «φιλικό διακανονισμό με όσους τα παρακράτησαν».
«Στην περίπτωση που δεν το κάνουν, θα κάνουμε ό,τι προβλέπει ο νόμος», προειδοποίησε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μηχανισμός κατάσχεσης».
Ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε, επίσης, ότι οι απλές επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στο δημόσιο τομέα οφείλουν σήμερα στο ΙΚΑ 4,5 περίπου δισ. ευρώ. Ακόμη, 65.000 επιχειρήσεις οικοδομοτεχνικών έργων χρωστούν 169 εκατ. ευρώ, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί 94 εκατ. ευρώ, η Αυτοδιοίκηση 10 εκατ. ευρώ, ο δημόσιος τομέας 45 εκατ. ευρώ και οι ΔΕΚΟ 618.000 ευρώ. Όπως είπε, το σύνολο των οφειλών ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …