Κοινωφελής Εργασία: Ευκαιρίες για ανέργους

Κοινωφελής Εργασία: Ευκαιρίες για ανέργους«Χείρα βοηθείας» από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού ζήτησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στην κάλυψη 55.000 νέων θέσεων εργασίας από το πρόγραμμα «Κοινωφελής Εργασία».

Στόχος του υπουργείου είναι μέσα από τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ να διασφαλιστεί η αξιοπιστία στην εφαρμογή των κριτηρίων για την επιλογή των ανέργων που θα απασχοληθούν στα προγράμματα. Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του υπουργού Εργασίας. Γι’ αυτό και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η συνεργασία ανάμεσα σε στελέχη του υπουργείου Εργασίας και στους τεχνοκράτες του ΑΣΕΠ. Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 280 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει καταβολή επιδόματος κοινωνικής εργασίας διάρκειας έως 5 μήνες και κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών. Ενδεικτικές δράσεις είναι οι εξής:

- Εργα συντήρησης ή μικρά κατασκευαστικά έργα δημοσίων ή/και αθλητικών υποδομών.

- Εργα αποκατάστασης οικοσυστημάτων και προστασίας, διαχείρισης και ανάδειξης της βιοποικιλότητας.

- Ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς.

- Αποκατάσταση και βελτίωση αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος.

- Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων.

- Περιβαλλοντική εκπαίδευση.

- Διαχείριση και προστασία υδάτινων πόρων και δασών.

- Δημιουργική απασχόληση παιδιών.

- Προσωπικές κοινωνικές υπηρεσίες όπως κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ, παιδική φροντίδα.

- Κοινωνικές δράσεις όπως κοινωνικά παντοπωλεία, διάθεση χρησιμοποιημένου ρουχισμού.

- Οδική ασφάλεια μαθητών.

- Σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών/υποβαθμισμένων περιοχών.

- Εκτακτες ανάγκες πολιτικής προστασίας.

Σε πρώτη φάση δικαιούύχοι του προγράμματος είναι Τοπικοί Φορείς Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα (π.χ.: σωματεία, ιδρύματα, εταιρείες Αστικού Δικαίου, συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα, ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Ινστιτούτο ΓΣΕΒΕΕ, επαγγελματικές ενώσεις κ.λπ.), μέχρι και την ίδρυση Εθνικού Φορέα Απασχόλησης με τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων.

Συμπράττοντες φορείς είναι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού (δήμοι, περιφέρειες) και τα νομικά τους πρόσωπα και κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που αναπτύσσει νομίμως δραστηριότητες με σκοπό την υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα. Η πρόσληψη γίνεται από τον Φορέα Απασχόλησης. Οι ωφελούμενοι τοποθετούνται στις θέσεις εργασίας από τους συμπράττοντες φορείς που έχουν συνάψει μνημόνια συνεργασίας με τους δικαιούχους φορείς απασχόλησης. Θα επιλεγούν σε είκοσι πέντε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας: μακροχρόνια άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο έτη, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες (δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί, κ.ο.κ) βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, άνεργοι έως 30 ετών που αναζητούν εργασία.

110 υπάλληλοι στη Νέα Σμύρνη
Την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικά εκατόν δέκα (110) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανακοίνωσε ο δήμος Νέας Σμύρνης. Το νέο προσωπικό θα προέρχεται από την κατηγορία της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, θα προσληφθούν 50 Εργάτες Αποκομιδής Απορριμμάτων και 60 Οδοκαθαριστές. Ο χρόνος ανεργίας, η πολυτεκνία και η τριτεκνία θα δώσουν έξτρα μόρια διορισμού στους υποψηφίους. Ως προς τα τυπικά προσόντα, μοναδικό προσόν διορισμού είναι το απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή παλαιού Δημοτικού. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση συμμετοχής έως και τις 18 Ιουλίου στη διεύθυνση: Δήμος Νέα Σμύρνης, Ελευθερίου Βενιζέλου 14, Τ.Κ. 17121 (τηλ. επικοινωνίας: 213-2025796).
67+43 ευκαιρίες στον δήμο Λάρισας
Με δύο προκηρύξεις, η μία για 67 θέσεις και η άλλη για 43, ο δήμος Λάρισας ανακοίνωσε την πρόσληψη νέου εποχικού προσωπικού στις υπηρεσίες του. Με βάση τον πρώτο διαγωνισμό θα προσληφθούν 40 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας, 12 ΔΕ Οδηγοί, 6 ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων, 1 ΔΕ Υδραυλικός, 1 ΔΕ Ηλεκτρολόγος, 1 ΔΕ Οδηγός Ανατρεπόμενου Μηχανήματος και 6 ΥΕ Εργάτες. Η δεύτερη προκήρυξη αφορά τους εξής υπαλλήλους: 3 ΔΕ Οικοδόμοι, 6 ΔΕ Χειριστές Μηχανημάτων, 10 ΔΕ Δενδροκηπουροί, 3 ΔΕ Οδηγοί, 1 ΔΕ Ελαιοχρωματιστής, 1 ΔΕ Ηλεκτροσυγκολλητής, 1 ΔΕ Τορναδόρος, 1 ΔΕ Οδηγός Χειρ. Μεγάλου Χορτοκοπτικού, 2 ΔΕ Μηχανοτεχνίτες Οχημάτων, 1 ΔΕ Σιδεράς, 14 ΥΕ Εργάτες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει στις 19 Ιουλίου (τηλ. Επικοινωνίας: 2413-500244).

33 εποχικοί στη Φιλοθέη
Ενισχύεται για 8 μήνες με 33 υπαλλήλους για να καλύψει τις ανάγκες του ο δήμος Φιλοθέης στην Αττική, σύμφωνα με τις τελευταίες εγκριτικές αποφάσεις του ΑΣΕΠ. Από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα προσληφθεί 1 Χειριστής Μηχανημάτων και από την Υποχρεωτική 32 Εργάτες Καθαριότητας. Οι υποψήφιοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν και τα εξής δικαιολογητικά: α) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος όπου απαιτείται, β) επικυρωμένο φωτοαντίγραφο δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας, γ) υπεύθυνη δήλωση ότι τα στοιχεία της αίτησής τους είναι απολύτως ακριβή και αληθή και ότι έχουν τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Πληροφορίες στο τηλ.: 213-2014759.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Στις 1.434,03 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών, με άνοδο 0,96%

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 48,69 εκατ. ευρώ Ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των …