Παραδίδουν τα μπλοκάκια τους οι χαμηλόμισθοι για να γλιτώσουν την έκτακτη εισφορά

Στις εφορίες τρέχουν οι χαμηλόμισθοι ελεύθεροι επαγγελματίες και μη για να παραδώσουν τα μπλοκάκια τους μπας γλιτώσουν από το νέο χαράτσι της κυβέρνησης.

Προκειμένου να αποφύγουν να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος που κυμαίνεται από 300 -500 ευρώ, οι χαμηλόμισθοι επιστρέφουν τα «μπλοκάκια» στις εφορίες.
Οι κατηγορίες των ενδιαφερομένων είναι ουσιαστικά τρεις:
• Ελεύθεροι επαγγελματίες που αν
και πλέον εργάζονται σε άλλες δουλειές, διατηρούσαν ανοικτό το μπλοκάκι που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα, για κάποια συμπληρωματική απασχόληση. Καθώς καλούνται να πληρώσουν 300 ευρώ φέτος και από 300-500 ευρώ του χρόνου και κάθε χρόνο, προτιμούν να δηλώσουν διακοπή για να μην «τρέχει» το τέλος επιτηδεύματος που, όχι σπάνια, ξεπερνά και το εισόδημα της χρονιάς.
• Ευκαιριακά, εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι και δεν εργάζονται το καλοκαίρι: αν και θα πληρώσουν φέτος τα 300 ευρώ, θέλουν να γλιτώσουν έστω και τον μήνα που θα μείνει κλειστή η εταιρία τους το καλοκαίρι. Ο λόγος είναι ότι έτσι θα γλιτώσουν το 1/12 από όσα θα πλήρωναν το 2012. Αν ζουν δηλαδή στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη, θα γλιτώσουν 45 από τα 500 ευρώ που θα κληθούν να πληρώσουν του χρόνου.
• Εργαζόμενοι που δεν κόβουν μπλοκάκι εδώ και χρόνια (πριν το 2011) και θέλουν να δηλώσουν αναδρομικά διακοπή, από το 2009 κιόλας. Αν ο έφορος δεχτεί να τους «εξυπηρετήσει», αφού πρώτα ελέγξει από πότε είχαν να κόψουν απόδειξη στο μπλοκάκι, θα αποφασίσει για το ύψος του προστίμου που θα τους επιβάλει, ως εκπρόθεσμους. Επειδή αυτό κυμαίνεται από 117-1170 ευρώ, αν κληθούν να πληρώσουν το ελάχιστο (των 117 ευρω) θα αποφύγουν να πληρώσουν φέτος 300 ευρώ (αν η διακοπή γίνει αναδρομικά από 31-12-2009) ή 25-275 ευρώ, αν η διακοπή οριστεί σε κάποιον μήνα του 2010 (ανάλογα με το πόσοι μήνες διανύθηκαν στο 2010 καθορίζεται και το ποσό του τέλους). Αν αποδειχθεί ότι τους συμφέρει, παραδίδουν τα βιβλία και έχουν κέρδος από φέτος στην τσέπη, τη διαφορά αυτή.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …