Κατασχέσεις μισθών από τις εφορίες

Στο σημείο να «βάζουν χέρι» στους μισθούς των εργαζομένων έφτασαν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης
Καταστάσεις πέρα από κάθε φαντασία ζουν πλέον οι Έλληνες, λόγω της πρόθεσης της κυβέρνησης να μαζέψει χρήματα από παντού χωρίς να υπολογίζει στην κυριολεξία τίποτα.
Κατασχέσεις μισθών από τις εφορίες
Φωτεινό παράδειγμα του παραπάνω η «φάμπρικα» κατασχέσεων μισθών που έχουν στήσει οι εφορίες σε βάρος όσων χρωστούν ακόμη και μικρά ποσά. Επίσημα ο Ευ. Βενιζέλος δίνει εντολή στις ΔΟΥ να ασχοληθούν με τους 15.000 μεγαλοοφειλέτες οι οποίοι χρωστούν από τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ έως και εκατοντάδες εκατομμύρια, μόνο που από αυτά τα χρήματα οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί της κυβέρνησης δεν είναι ικανοί να εισπράξουν τίποτα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, στην πράξη οι φοροεισπράκτορες δεν αγγίζουν τα μεγάλα ψάρια, αλλά δείχνουν έτοιμοι να στραφούν εναντίον των μικρομεσαίων, φτάνοντας στο σημείο να «βάζουν χέρι» στον μισθό των εργαζομένων ακόμη και για μικροοφειλές.

Όπως προκύπτει από έγγραφα που έχει στην κατοχή της η κυριακάτικη εφημερίδα τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ στέλνουν εντολές, αναγκαστικής κατάσχεσης στα γραφεία προσωπικού των επιχειρήσεων, όπου εργάζεται ο οφειλέτης, ζητώντας από τον εργοδότη να μην καταβάλλει τον μισθό του, αν δεν εξοφλήσει προηγουμένως με την μισθοδοσία του το κράτος. Οι φοροεισπράκτορες φτάνουν σε αύτη την ακραία περίπτωση ακόμη και για χρέη 8.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο οι εφορίες κατάσχουν μέχρι και το ένα τέταρτο του μισθού ενός εργαζομένου, «προνοώντας» μόνο να του αφήσουν τουλάχιστον τα 1.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως από τον μισθό του για να ζήσει.

Με τον παραπάνω τρόπο είναι προφανές, πως ακόμη και για τους υψηλόμισθους των 4.000-5.000 ευρώ μηνιαίως το εισπρακτικό αποτέλεσμα είναι πενιχρό, αφού θα χρειαστούν 8 μήνες για να μπουν στα κρατικά ταμεία τα 8.000 ευρώ της οφειλής. Πέρα από την διαπόμπευση που υφίστανται στον χώρο εργασίας τους οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, με την συγκεκριμένη μεθοδολογία, τους φέρνει αντιμέτωπους και με τους εργοδότες τους, με κίνδυνο να τους στερήσει σε τέτοιους δύσκολους καιρούς την εργασία.

Τι θα γίνει όμως στην περίπτωση που ο εργοδότης παραλάβει το έγγραφο κατάσχεσης μισθού και δεν καταθέσει τη σχετική δήλωση στη ΔΟΥ μέσα σε οκτώ ημέρες; Η απάντηση είναι απλή. Η εφορία θα αναγνωρίζει αυτόν πλέον ως οφειλέτη και θα κινεί σε βάρος του τις ίδιες διαδικασίες της είσπραξης.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΝΔ: Ευρωψηφοδέλτιο εμπειρίας και ανανέωσης – Το προφίλ των υποψηφίων

Σε πανηγυρικό κλίμα, και καταχειροκροτούμενος στην κατάμεστη αίθουσα του Ωδείου Αθηνών, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος …