Παραίτηση Μ. Μαλλιώρη που δεν έγινε δεκτή

Την παραίτησή της υπέβαλε χθες η πρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών, Μένη Μελλιώρη, μετά την οξύτατη ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ ότι δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση στο θέμα μεταφοράς των μονάδων στο ΕΣΥ.Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου, ο οποίος δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση δηλώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο: «Η κ. Μαλλιώρη, αποτελεί τον βασικό μοχλό των προσπαθειών των Ελλήνων να εξαλείψουν τη «λίστα της ντροπής» και να θεραπευθούν οι ασθενείς που έχουν χτυπηθεί από τη μάστιγα των ναρκωτικών».

Βολές
Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ κατηγορούσαν ευθέως τον υπουργό Υγείας ότι
«προτείνει ουσιαστικά τη διανομή του υποκατάστατου με «κάνουλες», χωρίς κανέναν ουσιαστικό έλεγχο και χωρίς καμία δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης». Σύμφωνα με τους εργαζομένους η επιλογή αυτή «διαθέτει σαφέστατα «πλεονεκτήματα»: είναι φθηνή και αφήνει τεράστια περιθώρια κέρδους στους κλινικάρχες, που θα παρέχουν, πλέον, έναντι αδρής αμοιβής, «πακέτα» ολοκληρωμένης θεραπείας».

Σε άλλο σημείο αναφέρουν πως «ο μεν υπουργός διατυμπανίζει την ταύτιση της κ. Μαλλιώρη με την άποψη του, η δε κ. Μαλλιώρη μόλις μια μέρα πριν διαβεβαίωνε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων ότι ο σχεδιασμός των 17 μονάδων προχωρεί κανονικά και ότι είναι απαράδεκτο να μιλάμε για μεταφορά ή κλείσιμο μονάδων και όχι για δημιουργία νέων την ώρα που η λίστα φτάνει τα 7.000 άτομα. Τελικά ποιος λέει αλήθεια; Ο υπουργός Υγείας ή η ψυχίατρος πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ;».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Nέα Αριστερά: Oι 18 νέες υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές

Οι νέες υποψηφιότητες που εγκρίθηκαν από το Μεταβατικό Πανελλαδικό της Συντονιστικό Η Νέα Αριστερά ανακοινώνει …