Απόφαση του Πρωτοδικείου για τη Leo Burnett

Το Πρωτοδικείο Αθηνών απαγόρευσε με προσωρινή διαταγή οποιαδήποτε μεταβολή στην πραγματική ή νομική κατάσταση της περιουσίας της Leo Burnett μέχρι τις 5 Αυγούστου.
Σήμερα, στο Πρωτοδικείο Αθηνών εκδικάστηκαν τόσο τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι εργαζόμενοι της Leo Burnett για την διασφάλιση των αποζημιώσεων τους όσο και εκείνα που έχει καταθέσει η εταιρεία για τους πιστωτές της.
Αποτέλεσμα ήταν με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου να απαγορευθεί κάθε μεταβολή στην πραγματική ή νομική κατάσταση της περιουσίας της εταιρείας μέχρι τις 5 Αυγούστου όταν και θα συζητηθούν εκ νέου οι δυο υποθέσεις. Αυτό σημαίνει πως μέχρι την συγκεκριμένη ημερομηνία η περιουσία της Leo Burnett είναι δεσμευμένη και δεν μπορεί να γίνει καμία μεταφορά χρημάτων προς προμηθευτές, πιστωτές ή τρίτους, καθώς η προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου επιτρέπει την διάθεση χρημάτων μόνο για την κάλυψη των τρέχουσων μισθολογικών υποχρεώσεων και για κανένα άλλο λόγο.
Πρόκειται για μια θετική εξέλιξη όσον αφορά τους εργαζομένους καθώς με αυτό τον τρόπο δεσμεύεται μέχρι τις 5/8 και το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων, που αγγίζει τα 2,5 εκατ. ευρώ. Γεγονός πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως στην επιστολή με την οποία ο Mathias Emmerich καλεί σε εθελουσία έξοδο το προσωπικό της εταιρείας γίνεται λόγος για πιθανή στάση πληρωμών στην Leo Burnett μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κ.Χατζηδάκης: Εμπαιγμός των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό με τα ένσημα

Όσα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμού-Τουρισμού Ένα νέο ακόμη πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω της …