ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: "ΤΣΕΚΟΥΡΙ" ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ"

Για πρωτόγνωρες μειώσεις μισθών κάνει λόγο ο συνδυασμός "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΌΫΠΑΛΛΗΛΟΙ" , σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, καθώς επίσης και για καθεστώς μισθωτής "σκλαβιάς". Παρακάτω σας παραθέτουμε την ανακοίνωση των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ και του επικεφαλής κ. Σάββα Τζάκη:

"ΠΡΟΣ ΜΜΕ
ΚΟΙΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

Κύριοι με έκπληξη διαπιστώσαμε στους μισθούς του Ιουλίου ότι αντί να πάρουμε την νόμιμη αύξηση του 1,6% που είχε οριστεί από την συλλογική μας σύμβαση είδαμε τους μισθούς μας να μειώνονται περίπου κατά 10% και όλοι να έχουμε απώλειες κατά 30 έως 70 ευρώ έκαστος, μέσω της
πρωτόγνωρης για μας φορολογίας μισθωτών υπηρεσιών που το κράτος με το έτσι θέλω μας επέβαλλε Δηλώνουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για αυτό το ληστρικό τσεκούρωμα των μισθών μας κάτι που μας αναγκάζει να σφίξουμε και άλλο το ζωνάρι , και ο κλάδος μας να δέχεται ένα ακόμη χτύπημα στα τόσα απανωτα χτυπήματα που έχει υποστεί τον τελευταίο χρόνο.

Ο κ. Σάββας Τζάκης είναι ο
επικεφαλής των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
 ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
Είναι απαράδεκτο σε μια αγορά που αναστενάζει από την μείωση της κατανάλωσης , την ανεργία , την έλλειψη δουλειών, να έρχεται το κράτος να ρίχνει αλάτι σε αυτές τις πληγές και να αναγκάζει εμάς τους
εργαζόμενους να περιορίσουμε και άλλο τα έξοδα μας και να μεγεθύνει και άλλο την ύφεση της αγοράς.
Μέσα σε ένα άγριο τρομοκρατικό (εκ μέρους των εργοδοτών ) εργασιακό περιβάλλον έρχεται και η μείωση των μισθών μας να βάλει την ταφόπλακα σε όλο αυτό.
 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο κλάδος των εμποροϋπαλλήλων σε λίγα χρόνια θα ονομάζεται κλάδος των σκλάβων με ελάχιστους μισθούς , εργασιακό περιβάλλον χωρίς δικαιώματα και τρομοκρατία εκ μέρους των εργοδοτών , η αποθέωση όμως όλου αυτού του σκηνικού είναι ότι προσπαθούν να μας περάσουν και το μήνυμα ότι θα πρέπει να είμαστε και ευγνώμονες που έχουμε δουλεία = σκλαβιά και να μην μιλάμε
Εμείς όμως σαν Εμποροϋπάλληλοι δηλώνουμε την αγανάκτηση μας και τον θυμό μας για όλα αυτά και ότι και να κάνουν εμείς θα παραμείνουμε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ και θα πολεμάμε για τα δικαιώματα μας και σαν εργαζόμενοι και σαν άνθρωποι.

Μετά τιμής
ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
(ακομμάτιστος συνδυασμός συλλόγου εμποροϋπαλλήλων Πάτρας)
ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΑΚΗΣ
(επικεφαλης) 6974642416"

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ" τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει μια έντονη συνδικαλιστική δράση μέσα στο Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας και κάθε φορά πρωτοτυπεί στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και στα συλλαλητήρια των εργαζομένων.
Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό με την δράση των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ:
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα πρόστιμα ύψους σε 11 επιχειρήσεις – Σκρέκας: «Αδιαπραγμάτευτη η τήρηση της νομιμότητας»

Αφορούν παραβάσεις των διατάξεων για πλασματικές εκπτώσεις και προσφορές, αλλά και μη ορθή τήρηση της …

4 comments

  1. Συνταξιουχος Συνδικαλιστης

    Α ρε καυμενη Προεδρινα Γιωτα Παναγοπουλου!Τοσα χρονια ετρεχες για την ΠΑΣΚΕ.Τωρα σε πληρωνουν με πισωπλατες μαχαιριες.Διαφημιζουν τους αντιπαλους που σε πολεμουν.Σκοτωνουν τα αλογα οταν γερασουν?

  2. Αγαπητέ "Συνταξιούχε Συνδικαλιστή",
    Το ERGASIANEWS αποτελεί τη φωνή όλων των εργαζομένων και όλων των συνδικαλιστών ανεξαρτήτως σε ποιά παράταξη ανήκουν. Κάθε ανακοίνωση αναρτάται όπως μας αποστέλλεται, όπως επίσηςς και κάθε φωτογραφία με τη δράση σωματείων και συνδικαλιστών.
    Στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί ανακοινώσεις του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων και πάντα το ιστολόγιο μας θα είναι ανοιχτό για όλους.
    Τα περί "αλόγων και ….πισόπλατων μαχαιριών" προφανώς και δεν μπορεί ν'α απευθύνονται στη διαχειριστική ομάδα του ERGASIANEWS, η οποία αποτελείται από 27 συνδικαλιστικά στελέχη (όλων των τάσεων) και άνεργους δημοσιογράφους της πόλης μας, οι οποίοι προσπαθούν να ενημερώνουν αντικειμενικά για κάθε δρώμενο στους χώρους εργασίας.
    Η αντικειμενικότητα της ενημέρωσης και η σκληρή προσπάθεια μας, έχουν κατατάξει το ERGASIANEWS στην πρώτη θέση της ενημέρωσης, επί εργασιακών θεμάτων, της πόλης μας.
    Μέσα σε πέντε (5) μόλις μήνες έχουμε αναρτήσει 544 άρθρα και οι επισκέψεις ξεπερνούν τις 441.500 επισκέψεις.

    Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη

    Η Διαχειριστική Ομάδα του ERGASIANEWS

  3. Αυτος ο Τζακης πολυ εγωπαθης μου δειχνει.Βγαζει μια ανακοινωση για κατι που αφορα ολους τους εργαζομενους και οχι μονο τους Εμπορουπαλληλους και το κοινοποιει στους παντες,λες και δεν το ξερουμε.Μας μοστραρει και τις φωτογραφιες του και διαφημιζεται σαν επικεφαλης παραταξης,εκτος του Σωματειου του.Σαν να μου φαινεται πως εβαλε πλωρη για την Διοικηση του Ε.Κ.Π. Με την ΠΑΣΚΕ,φυσικα.Κοντρουλες φαινεται να κανει στη Προεδρο Γιωτα Παναγοπουλου.Με ποιων τις πλατες αραγε?

  4. ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΑΚΗΣ

    κυριε συνταξιουχε συνδικαλιστη φαινεται οτι δεν εισαστε καλα πληροφορημενος , κανεις δεν πολεμα την κ. Παναγοπουλου ανεξαρτητα αν αυτη βλεπει παντου εχθρους και φαντασματα , η δικη μου εννοια ειναι να λειτουργησει ο συλλογος και μεσα στο δικαιωμα της αντιπολιτευσης που εχω της κανω κριτικη οταν δεν βλεπω να κανει το εργο για το οποιο εκλεχτηκε και της δινω τα μπραβο οταν καταφερνει πραγματα για τον συλλογο και αν θελετε ρωτηστε την ιδια ποσες φορες την εχω βοηθησει να πετυχουμε πραγματα για τον συλλογο

    (μειωση χριστουγεννιατικου ωραριου, μαχη για να ανοιγουν τα μαγαζια μετα τις 1 την μεγαλη παρασκευη κτλ κτλ κτλ) τωρα οσο αφορα για την ΠΑΣΚΕ μου ειναι παντελως αδιαφορο αν ανηκει σε καποιο κομματικο σχηματισμο εμενα με ενδιαφερει μονο να λειτουργει ο συλλογος και να κανουμε πραγματα για τους εμπορουπαλληλους ανεξαρτητα αν ειναι ΠΑΣΚΕ , ΔΑΚΕ, ΚΚΕ κτλ κτλ
    Τωρα οσο αφορα το σχολιο του βασιλη για εγωπαθεια το θεωρω κακοηθεστατο για καποιον τον οποιο δεν γνωριζει , οσο αφορα την ανακοινωση μου ενα θα του πω, εγω τουλαχιστον φωναξα για την αδικια στους εμπορουπαλληλους δεν ειδα πολλους αλλους ομως να το κανουν Οσο αφορα για τις πλατες που αναφερεται δοξα τω θεω μου φτανουν οι δικες μου , τωρα αν βλεπει φαντασματα το οτι με στηριζει καποια παραταξη η οτι κανω κοντρουλες στην κ. Παναγοπουλου η οτι εχω βαλει πλωρη για την πασκε κτλ κτλ κτλ του συνιστω να περιορισει λιγο την φαντασια του και να ειναι λιγο πιο φειδωλος στα λαθος σχολια που αναρτει στα διαφορα blogs (και μαλιστα ανωνυμα) ευχαριστω
    ΣΑΒΒΑΣ ΤΖΑΚΗΣ (με ονοματεπωνυμο )