Κάρτα υγείας για όλους τους ασφαλισμένους στην κοινωνική ασφάλιση

imageΚάρτα υγείας, με την οποία καταγράφονται δεδομένα εξετάσεων και ιατρικών υπηρεσιών, ώστε να ελέγχεται το ιστορικό του ασθενούς και ασφαλισμένου, προωθείται στα πλαίσια λειτουργίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που από το 2012 θα υπάγονται όλοι οι κλάδοι υγείας των ασφαλισμένων στα ασφαλιστικά ταμεία.
Στόχος είναι να μην αποτελεί μια μορφή πιστωτικής κάρτας που θα προβλέπει συγκεκριμένο πλαφόν δαπανών για κάθε ασφαλισμένο, αλλά να καταγράφει πληροφορίες χρήσιμες για τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ (π.χ., πότε, πού και γιατί ο ασφαλισμένος υποβλήθηκε σε μαγνητική ή αξονική τομογραφία).
Η κάρτα θα έχει μια μαγνητική πίστα, και τα δεδομένα του κάθε ασθενούς θα είναι διαθέσιμα τόσο στις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ ,όσο και στους γιατρούς που θα συνεργάζονται με τον νέο οργανισμό υγείας των ασφαλιστικών ταμείων.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …