Φρένο στις ουρές και στην γραφειοκρατία από το ΙΚΑ

image

Ταχύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων υπόσχεται το ΙΚΑ σχεδιάζοντας την οργανωτική του αναδιάρθρωση με τη δημιουργία 13 περιφερειακών διευθύνσεων και την ενοποίηση σημαντικού αριθμού υποκαταστημάτων.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ τα μέτρα, που μπαίνουν σε εφαρμογή, προς την κατεύθυνση αυτή είναι:
Κατάργηση προσκομιζόμενων δικαιολογητικών. Συγκεκριμένα καταργήθηκε το Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης ως προσκομιζόμενο δικαιολογητικό σε μια σειρά περιπτώσεων, όπως είναι η χορήγηση επιδομάτων ανεργίας, η επιδότηση ενοικίου και δανείων από τον ΟΕΚ και η συμμετοχή στα προγράμματα της Εργατικής Εστίας.
Το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική «επικοινωνία» του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας με τους Οργανισμούς (π.χ. ΟΑΕΔ).
Κατάργηση διαδικασίας θεώρησης «Βεβαιώσεων Εργοδότη» από τα Τμήματα Εσόδων των υποκαταστημάτων.
Κατάργηση ασφαλιστικών ορίων και πληρωμή παροχών ασθενείας μέσω πίστωσης τραπεζικών λογαριασμών σε οποιοδήποτε υποκατάστημα χωρίς να εξετάζεται ο τόπος κατοικίας ή απασχόλησής τους.
Η δυνατότητα αυτή συμβάλλει στην απλούστευση των διαδικασιών. Έτσι ο ασφαλισμένος ή ο συνταξιούχος μπορεί να υποβάλλει τα δικαιολογητικά για πληρωμή σε οποιοδήποτε υποκατάστημα και να πιστώνεται στη συνέχεια ο τραπεζικός του λογαριασμός.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Όλα τα σκάνδαλα δείχνουν τον κ. Μητσοτάκη - Οργανωμένος μηχανισμός της ΝΔ παραβιάζει το κράτος δίκαιου

Συνυποβάλλαμε την πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση γιατί έχουμε ως θέση αρχής τη συνεργασία των …