Κονδύλια 2,7 δισ. για ενίσχυση της απασχόλησης

Μέτρα προκειμένου να συγκρατηθεί η ανεργία, που τους τελευταίους μήνες καλπάζει, αποφάσισε χθες η Κυβερνητική Επιτροπή. Το ύψος του ποσού που θα διατεθεί για την ενίσχυση της απασχόλησης θα φτάσει τα 2,7 δισ. ευρώ. Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για τη διατήρηση θέσεων εργασίας, την κατάρτιση ανέργων και την τόνωση της απασχόλησης.
Τα μέτρα θα αρχίσουν να ισχύουν από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. «Η εκτίμησή μας είναι ότι θα ωφεληθούν περίπου 600.000 άτομα. Το συνολικό κόστος μπορεί να αυξηθεί», δήλωσε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις θα δοθούν κίνητρα όπως η κατάρτιση και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, με στόχο τη συμμετοχή 250.000 εργαζομένων.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουμάνη, θα υπάρξουν επίσης ειδικά προγράμματα κατάρτισης στα οποία θα μπορούν να συμμετάσχουν επιπλέον 200.000 άτομα, καθώς και προγράμματα τόνωσης της απασχόλησης.
Ο υπουργός διευκρίνισε ότι το 50% της χρηματοδότησης θα προέρχεται από το ΕΣΠΑ, το 20% από πόρους του ΟΑΕΔ και το 30% από άλλους κρατικούς πόρους.
Στην Κυβερνητική Επιτροπή αποφασίστηκε επίσης ότι αυξάνεται το τεκμαρτό εισοδήματος που πρέπει να έχει ένας μακροχρόνια άνεργος προκειμένου να λαμβάνει το σχετικό ειδικό επίδομα, ενώ επεκτείνεται το χρονικό διάστημα λήψης του επιδόματος. Το ατομικό τεκμαρτό εισόδημα που πρέπει να έχει ο μακροχρόνια άνεργος αυξάνεται στα 10.000 ευρώ τον χρόνο και στα 12.000 ευρώ αν πρόκειται για ζευγάρι, ενώ επεκτείνεται από 12 μήνες σε δυο χρόνια το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι μακροχρόνια άνεργοι λαμβάνουν το επίδομα.
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αναδρομικά το επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες. Προθεσμία αιτήσεων

Άνοιξε η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε …