Δωδώνη: Βήμα πίσω από AΤEBank για πώλησή της

<b>Δωδώνη:</b> Βήμα πίσω από AΤEBank για πώλησή της  Ενα βήμα πίσω έκανε στο... παραπέντε η ATEbank όσον αφορά την απεμπλοκή της από τη συμμετοχή που διατηρεί στη «Δωδώνη», με την απόφασή της να ακυρώσει την επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της γαλακτοβιομηχανίας, που ήταν προγραμματισμένη για χθες. Κύκλοι της τράπεζας ανέφεραν ότι η λήψη των αποφάσεων για το θέμα αυτό μετατίθεται χρονικά για το Σεπτέμβριο.
Καθώς κτηνοτρόφοι, συνεταιριστές και εργαζόμενοι είχαν δώσει ραντεβού στον προαύλιο χώρο του κτιρίου που επρόκειτο να φιλοξενήσει τη συνέλευση, με σκοπό να αποτρέψουν τη διεξαγωγή της, οι ιθύνοντες της ATE έκριναν σκόπιμο να εκτονώσουν το κλίμα.
«Μας κάλεσαν το βράδυ της Τρίτης, όλες τις Ενώσεις της Ηπείρου που μετέχουν στο κεφάλαιο της 'Δωδώνη', για να μας προτείνουν αρχικά να δεχθούμε να γίνει η συνέλευση με την προϋπόθεση ότι θα μείνει εκτός ατζέντας το κρίσιμο άρθρο 8 (σ.σ. που θα άνοιγε το δρόμο για είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία), το οποίο θα συζητούσαμε αργότερα, αλλά εμείς επιμείναμε στην ακύρωση της διαδικασίας», αποκάλυψε στην «Η» ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ιωαννίνων. Ο κ. Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης είπε ακόμη ότι

μετά την ομόφωνα κάθετη στάση των Ενώσεων, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της «Δωδώνη», οι οποίοι είναι ανώτερα στελέχη της ΑΤΕ, είχαν διαβουλεύσεις με τη διοίκηση της τράπεζας και υπό την πίεση των κινητοποιήσεων ανακοίνωσαν την απόφασή της να μην πραγματοποιηθεί η συνέλευση.

Οι εκπρόσωποι των συνεταιριστών και των κτηνοτρόφων επέμειναν, επίσης, στη θέση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν οποιαδήποτε αλλοίωση του συνεταιριστικού χαρακτήρα της γαλακτοβιομηχανίας και πως εάν η ATEbank θέλει να αποχωρήσει από τη «Δωδώνη» «το καταστατικό ορίζει τι πρέπει να γίνει σε αυτή την περίπτωση. Να μεταβιβάσει τη συμμετοχή της στους άλλους μετόχους, με το τίμημα που προβλέπεται».
Εμπόδια
Στις αιτιάσεις της μεγαλομετόχου (σ.σ. η ΑΤΕ κατέχει το 67,77%) περί της ανάγκης να τροποποιηθούν σειρά από άρθρα (πέραν του επίμαχου άρθρου 8) του καταστατικού ώστε η γαλακτοβιομηχανία να εναρμονιστεί με τους νέους νόμους που ισχύουν για φορολογικά και άλλα ζητήματα, ο κ. Μπαλτογιάννης ήταν σαφής, σημειώνοντας ότι «εμείς ποτέ δεν βάλαμε εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της «Δωδώνη».
Είμαστε ανοικτοί για να συζητήσουμε όλες τις αλλαγές που χρειάζονται στο καταστατικό, εκτός από εκείνες που αναφέρονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς».
Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στα 28 δισ. ευρώ οι προσφορές για το 30ετες ομόλογο

Οι προσφορές οι οποίες συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 32 δισ. ενώ η απόδοση μειώθηκε στο 4,2% …