Ζητούν διευκρινήσεις από την ΕΠΟ

Ζητούν διευκρινήσεις από την ΕΠΟΑνακοίνωση με την οποία απαντούν σε απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με τη διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης του προσωπικού ασφαλείας των γηπέδων εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών-Φυλάκων.

Σε αυτή γίνεται λόγος για παράβολο που καταβάλουν οι ίδιοι για να περάσουν από αυτή τη διαδικασία, ενώ ζητούν να ενημερωθούν για το ποιες ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας έχουν συμμορφωθεί και συμβληθεί με Ιδιωτικές Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Αξιότιμοι κύριοι,

Λάβαμε γνώση του με αρ. πρωτ. 23204/2011 εγγράφου σας με το οποίο ενημερώνετε για σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Π.Ο που αφορά στη διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης προσωπικού του Ιδιωτικών Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2011/12.

Σχετικά θέλουμε να θέσουμε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

1. Δεν είναι σε γνώσης μας διάταξη της κείμενης νομοθεσίας που να επιβάλλει την ειδική αυτή διαδικασία εκπαίδευσης και πιστοποίησης των εργαζομένων των Ιδιωτικών Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας και μάλιστα σε ετήσια βάση.

2. Σας υπενθυμίζουμε ότι την περσινή αγωνιστική περίοδο 2010/11 αριθμός εργαζομένων που ανέρχεται σε χιλιάδες έλαβαν μέρος στη σχετική διαδικασία καταβάλλοντας καθένας ατομικά παράβολο ύψους 200€ για τους Επόπτες Ασφαλείας (Supervisor) και 50€ για τους φροντιστές ασφαλείας (Stewards) και μάλιστα χωρίς μέχρι σήμερα να τους έχουν χορηγηθεί οι σχετικές αποδείξεις παροχής υπηρεσιών από την ΕΠΟ. Σημειωτέον ότι όλα τα σχετικά παραστατικά κατάθεση στην τράπεζα από τον κάθε εργαζόμενο είναι στην κατοχή της Ομοσπονδίας και βρίσκονται στη διάθεση όλων των αρμοδίων οργάνων.

3. Όπως προκύπτει από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ ο αριθμός πιστοποιημένων για την περσινή αγωνιστική περίοδο2010/11 ανέρχονταν στους 2103 και επομένως προκύπτουν εύλογα ερωτήματα αφού σύμφωνα με τον αριθμό αυτό δεν καλύπτονταν οι προδιαγραφές ασφαλείας όλων των γηπέδων των ΠΑΕ που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας βάσει διακήρυξης προδιαγραφών ασφαλείας της αγωνιστικής περιόδου 2010/11.

4. Δεν αντιλαμβανόμαστε τον λόγο για τον οποίο καλούνται και πάλι οι εργαζόμενοι να λάβουν μέρος στη διαδικασία αυτή επιβαρύνοντας οικονομικά είτε τους ίδιους είτε τις εργοδότριες τις Ιδιωτικές Εταιρίες Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας. Κάθε δε προσπάθεια για εκ νέου μετακύληση του κόστους αυτού στους ίδιους τους εργαζομένους μας βρίσκει ριζικά αντίθετους και θα την αποκρούσουμε με κάθε νόμιμο μέσο.

5. Οφείλετε τέλος να μας ενημερώσετε για το ποιες Π.Α.Ε. - Μέλη της Σούπερ Λίγκας Ελλάδας έχουν συμμορφωθεί με την υποχρέωσή τους ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2011/12 να συμβληθούν με Ιδιωτικές Εταιρείες Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε για όσες Π.Α.Ε. δεν έχουν συμμορφωθεί με την υποχρέωσή τους αυτή.

Για την Ομοσπονδία μας ο έλεγχος αυτός υπό συνθήκες διαφάνειας και νομιμότητας είναι εξαιρετικά σημαντικός καθόσον κάθε
παραβίαση της υποχρέωσης αυτής έχει ως συνέπεια τη μείωση θέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους των Ιδιωτικών Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας.

Αναμένουμε την έγγραφη απάντησή σας το συντομότερο δυνατόν καθόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς οφείλουμε να μεριμνούμε πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα για την απαρέγκλιτη τήρηση της νομιμότητας στον τόσο ταλαιπωρημένο χώρο του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της χώρας μας.

Σε ότι αφορά την ανάληψη των δικών μας ευθυνών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφαλείας Χρηματαποστολών-Φυλακών είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας για να σας ενημερώσει εμπεριστατωμένα για τα προβλήματα και τις παραλείψεις της περσινής διαδικασίας εκπαίδευσης και πιστοποίησης όπως την έζησαν από πρώτο χέρι οι εργαζόμενοι των Ιδιωτικών Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας τους οποίους συνδικαλιστικά εκπροσωπούμε».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η S&P αναβάθμισε σε θετικό το outlook της Ελλάδας

Σταθερή διατήρησε η S&P την αξιολόγηση "ΒΒΒ-" - "Απάντηση στη μικρόψυχη κριτική η αναβάθμιση", λέει ο …